Måndag!

Ny vecka, nya utmaningar!!

Idag har jag försökt hittat alternativ till naturdieten, med samma kalorier ungefär. Det är svårt, men det går om man e påhittig. =) Ska försöka skriva ner på en lista, massa mellanmål (framförallt) som är på ca 110 kcal. Idag har jag hittills ätit:

Frukost - inget
Mellanmål - Minikeso med lite russin i
Lunch - 50g knaperstektbacon + sallad (rester)
Mellanmål - 1 naturdiet

Middag och ett till mellanmål är kvar idag, och vi har massa frukt hemma, så jag gör nog en fruktsallad ikväll =)

Har inte rört på mig någonting idag, men ska iväg o shoppa om en timme, så då går man en del, och sen ska jag dra med mig min sambo ut på en promenad när vi kommer hem. Är inte helt på topp, lite hostig o snorig, men en liten promenad ska jag väl orka med =)

Nu ska jag slänga på mig lite smink och fixa mig, sen ska jag bli upphämtad av min sambo. Hörs senare!! =)

Puss på er! /Alexandra Sofia

Confession

Gårdagen var inte halt optimal för någon av oss två. Vi var på stan ihop, jag åt sallad och Johanna Linnéa drack kaffe. (Inget onyttigt än så länge, hehe) Sen bestämde vi oss för att ses på kvällen och ha lite trevligt, kanske dricka lite vin osv. Det slutade med MYCKET vin och en kebab var. Kycklingkebab för Johanna och Kebabrulle för mig.

Det är så svårt på helgerna att hålla diet kan jag lova. Alla runtomkring dricker alkohol och äter pizzor o gud vet allt! Men men, det kunde varit värre!

Jag känner mig pigg och på G nu! Jag har en bra känsla i kroppen bara! Idag ska jag och min sambo äta hemmagjorda kycklingburgare med tsatziki, grekisk sallad och rostade rotfrukter! Än så länge har jag inte ätit något idag, så nu ska jag blanda en naturdiet!

På tal om naturdiet, jag tycker faktiskt det är gott! Okej det kanske var att överdriva, men Caffe Latte-smaken är helt okej! =) Det bästa med naturdieten är att det är lite kalorier, men ändå allting man behöver få i sig! Man märker skillnad på pigghet mm när man äter (dricker) den. Jag personligen blir piggare, eftersom jag får i mig all protein och vitaminer mm som jag behöver!

Nej nu ska jag göra mina 100 situps för dagen! Min sambo är o spela innebandy (som varje lördag), och jag får nästan lite ångest när han är så duktig o rör på sig, medans jag sitter här hemma vid datorn ;) Men jag ska ta en promenad till affären sen med honom. Det lönar sig att inte ha en fungernade bil i vissa lägen. T.ex så är man ju mer eller mindre tvingad att röra på sig, för förr eller senare måste man ju handla eller göra ärenden!

PUSS o kram på er!!
/Alexandra Sofia

Kirurg

När man talar om trollen! Idag kom kallelsen till kirurgen! =) Så om en månad ska jag till kirurgen och prata, och se vad han säger! Sen blir det till att stå i kö igen och vänta på operation! =) Puss på Er! /Alexandra Sofia

Johanna ......(Linnea)

Snacka om att jag har en heeel del att bekänna, tror vi behöver måånga inlägg för allt dumt  jag gjort senaste veckorna!
Lyckades ju få världens inflammation i ryggen, vilket innebar inga promenader eller träningspass...orkade fan inte sitta upp utan att stånka! Den smärtan önskar jag inte min värsta fiende...
Sen för att göra allt mkt värre så fick jag århundradets förkylning, som fortfarande inte är helt bra..inte ryggen heller för den delen.
Så vad tror ni hände?
Joo förstår ni, Johanna beslutar sig för att tröstäta och tycka synd om sig själv, så jävla korkat! Och inte lite heller....det hela började med en godisbit här och en onyttig middag där. Sen var jag FAST!
Hade detta hänt för 6månader sedan hade jag bara fortsatt tycka synd om mig själv, ätit och tänkt att " jag har ingen karaktär eller viljestyrka så skitsamma"..
Men näe, jag vill detta för mkt för att ge upp NU!! Jag har valt att skjuta upp min operationsdag ett år för att jag TROR på mig själv, jag ska klara detta! Så nu lämnar jag detta misstag bakom mig, tänker inte mer på det utan fortsätter med det jag har påbörjat...
Ett liv som jag förtjänar!

Puss på er från en Johanna (Linnea)

.....

JOHANNA LINNÈA - nu är det dags o slänga upp ett inlägg här tycker jag ;) Puss på dej!
/Alexandra Sofia

ÖE.

Halloj!

Nu är jag på väg till jobbet, men ska bara tala om att jag har mailat överviktsenheten idag i hopp om att få reda på när jag ska få träffa kirurg ang gbp! Väldigt långa väntetider nu må jag säga......

Meddelar er sen när jag fått svar ;)

Puss o kram! /Alexandra Sofia

Wednesday

Hej!

Har inte haft nån aptit idag... Känner mig hängig och seg, men ändå pigg, konstig känsla! Huvudet är piggt och vill göra massor med saker, men kroppen säger ifrån.

Har hittills ätit:
Lunch: 2dl Pytt i panna + 1 ägg
mellanmål: 1 naturdiet, 2 koppar kaffe och ett kex

Nu ska jag börja laga mat snart, köttfärsås. Men är inte sugen på nåt. Jag är sugen på en enda sak idag: Pizza med kyckling, nötter och b-sås. Haha... Tänk det är konstigt att man är sugen på det, fast INGET annat ;) Men ingen pizza för mig inte =) Blev sugen på det idag när jag var hos min moster och hon lagade flygande jacob.

Nu ska jag göra situps! Puss på er! /Alexandra Sofia

Dagen i mat och motion!

07:00: Frukost - 1 naturdiet + 1 kopp kaffe med mjölk
09:00: 3km Promenad med vovven!
10:00: Mellanmål - 1 naturdiet och ett glas fun light
10:20: 100 situps + benövningar
12:00: Lunch -
2dl korvgryta + grönsaker
12:20: 15 min promenad med hunden
14:30: Mellanmål -
2 ryvita med lättkeso
15:30: 15 min promenad med hunden
17:00: Middag -
Lasagne + sallad

Resten kommer bli lite fler benövningar och något lätt mål vid 20-tiden, t.ex naturdiet!
Nu ska jag softa såhär efter middagen! Puss på er! /Alexandra Sofia

promenaaad

Härligt väder idag på långpromenaden!  =) Men kallt!

KRAM Alexandra Sofia

Diddi =)

Vi myser lite o kollar på BigBrother och kollar facebook lite också =)

KRAM Alexandra Sofia


Tisdagen hittills!

God morgon!

Idag var jag uppe med tuppen, eftersom jag ska vakta Johanna Linnéas hund idag! =) Hon kom med den innan jobbet, runt 6:30... Så jag gick upp kvart över 6. (Somnade vid typ 3, så det är en trött dag) =) Såhär långt har jag hunnit med:

07:00: Frukost - 1 naturdiet + 1 kopp kaffe med mjölk
09:00: 3km Promenad med vovven!
10:00: Mellanmål - 1 naturdiet och ett glas fun light
10:20: 100 situps + benövningar

Resten av dagen vill jag bara slappa i soffan, men måste ju ut med hunden 2 gånger till iaf... Men kanske bara går en kvart eller nåt de andra gångerna. Nu tog det ca 45 minuter att gå, gick inte så snabbt.

Hörs senare!
Puss på er! /Alexandra Sofia

Please =)

Finns här någon söt läsare med en blogg, som vill länka till oss?
Vi vill ha fler läsare =) Självklart länkar vi tillbaka!

KRAM Alexandra Sofia & Johanna Linnéa


Big brother och kontrollbehov

Hello.....

Nu ska jag dricka en kopp kaffe, sen ska jag kolla på big brother. (Ja, jag har köpt för en vecka på nätet, i just love it!!!) Problemet är bara att man inte vill slita sig från datorn när man har big brother 24/7... Men jag har faktiskt städat här hemma idag, TROTS att jag både mår lite dåligt och att jag har BB i datorn ;) Har bäddat, dammat lite, röjt i badrummet, kastat sopor, samlat ihop alla kläder som legat o skräpat (för att senare sortera dem), och så har jag gått min dagliga "runda" här hemma o plockat! Den rundan är obligatorisk för att jag ska må bra ;) Är liiiitegrann av ett kontrollfreak. Jag vet varför jag är det. Jag vet också varför många överviktiga är det:

Har man inte kontroll över sin kropp och sig själv, så måste man ha kontroll över allt annat!

Jag vet att det är så. Jag har hört det av flera personer, och jag känner själv att det stämmer in på mig. Men ju mer jag börjar få kontroll över mig själv och min kropp o vikt, så kommer jag sakta släppa kontrollen om mycket annat tror jag! Jag längtar tills den dagen...



Hejsvej!

Goddag sötisar!!!

Idag mår jag skit, har ont i hela kroppen. Man var inte sugen på o gå upp i morse direkt. Men men! Upp kom jag!

Frukost: 1 naturdiet
Mellanmål: Sallad (kommer ingridienser nedan)
Lunch: 1 naturdiet + 1 kopp kaffe med mjölk

Mellanmål: inte ätit än
Middag: ? Antingen naturdiet eller lite korvgryta som jag ska laga åt min sambo
Kvällsmål: ? Naturdiet eller frukt


Sallad kan man ju göra i oändliga variationer, och jag försöker variera mig massor, annars blir det tråkigt! Här är salladen jag åt idag till lunch:

Ruccola
Romansallad
rödlök
paprika
gurka
tomat (utan det där blöta innehållet, blä!)
crabsticks
valfri ost i tärningar, i mitt fall fetaost (Liten mängd, för att få med fler delar av kostcirkeln)

MUMS! =)


KRAM Alexandra Sofia

Slut på fusket!

Vi var ut och åt thaimat ikväll, blev nån sorts köttgryta med curry. Gott var det, och massa kalorier, alldeles säkert! Men imorrn är det hårdkörning som gäller banne mig! Då ska jag köra naturdiet, promenad och min gympa inkl. situps! Hoppas inte att det är typ 15-20 minusgrader som det varit i flera dagar. Det är så jäkla kallt o gå långpromenad då!! =(

Nu har vi syndat färdigt med god mat, glass, godis o alkohol i helgen. Riktigt onyttig helg... Och motivationen försvinner i takt med att man stoppar i sig alla kalorier. När man ser resultat på vågen och i mått så ökar motivationen, så nu blir det hårdkörning ett tag framöver!

För övrigt väntar jag på brev från överviktsenheten. Jag väntar och väntar o väntar.... På min kallelse till kirurgen ang. gastic bypass op. Jag tycker att det kan bli dags för den att komma nu! Håll alla tummar o tår för mig, att den kommer i veckan!

KRAM Alexandra Sofia

Huah, fan vilken daag! Är stolt över mig s...

Huah, fan vilken daag! Är stolt över mig själv, tvättat , städat , rensat ur alla garderober och byråer .. Ätit nyttigt och planerat matlåda för jobbet i morgon! :) ska strax göra lite mag-övningar som jag kommer posta på bloggen ikväll! Puss //Johanna


Soppa!

Goddag på er alla sötisar =)

Idag vaknade jag vid 11, åt ingen frukost, utan upp direkt, på med kläder, o sen städa! För vi har tänkt i flera dagar att vi ska städa, men det har inte blivit av... Så vi drog fram dammsugaren o dammtrasor, och började. Man får passa på på morgonen medans man fortfarande är pigg =)

Efter vi städat så kollade vi på spåret på svtplay, och åt lunch - skaldjurssoppa!


Denna kan jag varmt rekomendera! Ca 200 kcal i, och jättegod! Lagom om man inte är svinhungrig =)
Ikväll ska jag o min sambo äta på restaurang, för vi firar förlovningsdag idag, så vi får se vad det blir för gott! Nu ska jag äta lite mellis, blir nudlar eller en naturdiet. Har inte bestämt mig än. Nästan samma kalorier, men mer kolhydrater i nudlarna...

Hörs senare!
KRAM Alexandra Sofia

En ny dag gryr även för Johanna ..

Uuh! Trött och sliten efter ett 12h nattpass, men trots detta går tvättstugan för fullt och jag ränner runt och städar?!?! Får bli en middagslur sen efter lunch.. Lunchlur? Är så trött på att gå galen dygnsrytm och äta på konstiga tider, nu äter jag ju dom vanligt och dessutom får jag tränigen i och med all städning! I dag blir det nog fil och musli till frukost , en ryvita med lätt -keso och grönasaker :) Kan ju även berätta för er som undrat varför alla långpromenader och sånt försvunnit... Men i -20 grader så finns det inga bra kläder BARA dåligt väder!! Så jag väntar på bättre väder.. Japp!! Nej, tvättmaskinerna kallar på mig nu... Puss och Hejdå!

Johanna erkänner: I skrivandets stund så s...

Johanna erkänner: I skrivandets stund så sitter jag på jobbet, kollat på SATC och äter m&m peanuts och dricker cola zero!! Gott som Faaan men mindre kul i morgon när det dåliga samvetet infinner sig! Sanning varar längst, varsågoda!


Nattjobb...mat?

Jaa nu sitter alltså jag på jobbet (Johanna;)) och funderar på hur man egentligen ska lägga upp mat-planeringen  såna här gånger? Jag jobbar mellan 20.00 och 08.00 ...här är ett exempel på ett genomsnittligt upplägg..

-23.00 omelett (1½ ägg, 50g räkor, paprika,tomatoch örter)
-02.00 apelsin
-06.00-07.00 fil/smoothie och en ryvita oftast...

Alltså första målet är en lättare middag, lax och sallad är en klassiker tex. 
Sedan ett mellis oftast i form av frukt mitt under nattpasset...
Och sen frukost mellan sex å sju...
Sen sover jag oftast  till 12.00-14.00 beroende på om hunden är hemma eller ej...då äter jag lunch oftast..

Ge mig era synpunkter!! Jag behöver verkligen det, nattjobb är en stor vikt-fälla har jag hört från flera källor. 

Nu har jag precis ätit min omelett och mmmmm va god mat jag gör ;D Lägger upp bild så får ni se hur grym jag är! 

Puss på er,åter till SATC´s underbara värld!! 

Måtten!

Som alltid tar det emot att lägga upp detta.... Speciellt när man stått still i princip... Men trevlig läsning!! KRAM Från oss!!!

Datum: 19/2-2011

Alexandra Sofia

Längd: 167
Vikt: 141 (+0,5 kg sedan förra invägningen, -1 kg totalt)
Har vägt som mest: 146
Mått runt midja: 108 (-0,5 cm. -6 cm sedan start)
Mått runt mage: 132 (+-0 cm. -4 cm sedan start)
Mått runt stuss:136 (+-0 cm. -2 cm sedan start)
Mått över byst: 120 (-1 cm. -3 cm sedan start)
Mått runt ett lår: 85 (+-0. -1 cm sedan start)
Mått runt överarm: 45 (-1 cm. -1 cm sedan start)
Målvikt: 70
Kvar till målvikt: 71


Johanna Linnéa

Längd: 157
Vikt: 103 (-1 kg sedan förra invägningen. - 7 kg sedan start)
Har vägt som mest: 111
Mått runt midja: 100 (-2 cm. -5 cm sedan start)
Mått runt mage: 127 (-1 cm. -3 cm sedan start)
Mått runt stuss: 122 (-1 cm. -6 cm sedan start)
Mått över byst: 113 (-2 cm. -6 cm sedan start)
Mått runt lår: 72,5 (+- 0 cm. +0,5 cm sedan start)
Mått runt överarm: 38,5 (+- 0 cm. - 0,5 cm sedan start)
Målvikt: 60
Kvar till målvikt: 43

By the way...

By the way, idag är det mät och väg-time! Får se när vi slänger upp det här! Någon gång idag förhoppningavis!! =)=)

KRAM på er!

Hemma!!

Back in business!!

Nu är jag alive and kicking igen här på bloggen! Har varit på kryssning med jobbet, och vi hade jättetrevligt! Blev alldeles för mycket mat + vin till det, men ibland får man unna sig lite! Vi sov inte länge alls, så igår när jag kom hem var jag jättetrött! Gick och la mig vid halv 1 typ, och sov till 13:30!!!! HERRE min skapare vad jag måste varit trött!!

Idag har jag bara hunnit med "frukost", som bestod av 3 ryvita med keso och grönsaker, och en kopp kaffe.
Vi får se vad dagen har att erbjuda idag! Jag och min sambo har förlovningsdag imorgon, men tänkte väl kanske fira den lite idag (hur man nu firar sånt? Det är våran 2:a förlovningsdag bara...) med god mat och lite vin, och sen iväg till en kompis på lite galej! Jag har hört ryktas att gubben min varit o inhandlat fläskfilé och lite goda tillbehör tills ikväll ;)

Nej nu  måste jag ta tag i livet igen, ta en dusch, och klä på mig! Man kan inte gå i morgonrock hela dagen! (Eller?!)

Höres lite senare! KRAM Alexandra Sofia


Bilden tog jag på kryssningen =)

Natti natti från Jonna

Trött, ont i huvudet men glad och nöjd med middagen, tyvärr innehöll den onyttiga alternativ såsom sås och strips.....men SKITSAMMA! Jag vart bjuden på middag och jag njöt av varje tugga....nya tag i morgon helt enkelt.
I morgon ska jag även jobba natt...snark!
God natt!!! Puss Johanna

Johannas dag såhär långt..

I morse åt jag en halv omelett som blev kvar från gårdagens lunch, la en otroligt bra grund för dagen märkte jag!! Har inte haft något speciellt sug eller småätit alls idag, inte ens tänkt tanken! Jag märkte verkligen värdet av en god grund..
Mellis blev ett päron, orkade inte mer :P
Sen blev det smal-tacos med hårda bröd, ingen ost eller gräddfil, GOTT!!!!! Åt två hårda vanliga bröd. Har dock lite dåligt samvete över att jag åt två..borde hållit mig till ett...men det kunde varit värre eller hur?!

Nu så ska jag piffa upp mig och göra mig redo för middagen ikväll,blir bjuden på resturang med mamma, pappa och syster..får se hur det går! Lite nervös över vad dom kommer ha på sin meny, bara strips..då dör jag!

Nåja, betalade dessutom alla räkningar nu...eller la in dom för betalning så dom dras nästa vecka. Svider lika hårt varje gång ;).


Frukost- omelett av 1½ ägg, 2msk vatten, 100g räkor, örter , paprika, majs och tomater
Mellis- päron
Lunch- tacos m två hårda bröd, gurka, tomat, majs, paprika ,tacofärs och medium sås utan tillsatt socker 
Middag- ???? vi får se :)



Johannas morgonutrensare!

Denna lilla godingen kör jag med ibland på morgonen, speciellt nu i början när man fortfarande har en massa skit i systemet, bokstavligt och bildligt talat ;D...

Citrondrink :

1 skalad citron (skär bort ALLT skal och dela upp den i mindre bitar)
1 cm färsk ingefära (skalad och tärnad i mindre bitar)
2 tsk kallpressad linfröolja
1 glas vatten
Mixa alla ingredienserna med tex stavmixer ca 1 min, tills du har en slät och skummande drink!

Ingefäran är utrensande, läkande och främjar även din matsmältning
Citron är basbildande, den drar ihop magsäcken så du känner en snabbare mättnadskänsla
Linfröoljan hjälper kroppen att föra ut skadligt fett från kroppen


Johannas matsmältningsboost!!

Denna lilla röran har jag precis fått recept på, den ska tydligen främja matsmältningen och bidrar till att din mat lättare omvandlas till energi istället för fett!
 Jag älskar verkligen såna här tips å trix, naturligt och enkelt som verkligen ALLA kan testa...:)

1 tsk mald ingefära
1 tsk gurkmeja
2 tsk pressad citron
En knivsudd cayennepeppar
2 tsk vatten
1 msk honung

Ta en tsk av blandningen före lunch OCH en tsk före middag! Klarar sig 3-4 dagar i kylskåp utan problem!



Johannas (Linnea) frukost: 2st ryvita utan...

Johannas (Linnea) frukost: 2st ryvita utan smör med en tjockt lager av mini- keso och grön paprika, och en apelsin. Lite lagom och bra näring.. Nu ska jag å vovven ut i skogen och bränna kalorier! Puss!


Tips till större kvinnor!

Har ett litet tips till er som är större:
Köp herrkläder! Dem är oftast större i storleken än damkläder i samma storlek! =) Den här tröjan köpte jag på dressmann nu! Dem samarbetar med rolling stones, vilket = snygga kläder =)



KRAM Alexandra Sofia

Nattinatt

Dags att sova strax! Ska jobba imorrn. Egentligen 12-23, men vi ska på kryssning med jobbet. Och jag måste börja 08:00 pga olika omständigheter, men det är okej! =) Jag åker hem ett par timmar på eftermiddan o duschar o fixar mig lite, sen åker jag ut igen o så drar vi iväg. Ska lägga mig strax, men jag kollar på csi miami... Man fastnar lätt ;)

Idag hade jag tänkt gå promenad till affären o hem (ca 3 km), men det blev inte av tyvärr. Är så jäklarns trött hela tiden. Tror jag måste börja skärpa mig mera, och äta ännu bättre!! Och framförallt inte glömma bort alla vitaminer o järntabletter jag äter... (Ska äta) =)

Jag har gjort lite gympa här hemma iaf, situps och sen lite andra övningar som jag lagt upp länk på här i bloggen tidigare! Imorrn är det ju som sagt jobbdag, vilket betyder att man rör på sig en del! På nåt konstigt vis så rör jag på mig mer där än hemma... (Om man inte räknar med promenader o sånt jag gör när jag är hemma!) För er som inte vet så jobbar både jag och Johanna Linnéa som personliga assistenter. Åt olika människor dock ;) Kul jobb där man får mycket i utbyte! =)

Nej dags o sova, om jag ska hinna få mina 7 timmars sömn.

KRAM Alexandra Sofia

LINNEA: Har slukat dagens middag, kalkonfi...

LINNEA: Har slukat dagens middag, kalkonfile med dagens första kolhydrater i form av potatis... Faaan va gott!! Sen lite grönsaker och goda kryddor så var saken biff...;) vägde mig idag när jag var hemma hos Alexandra och den visade -1kg till, skönt att det går åt rätt håll! Mer ska det bli ... Snart har jag nått första delmålet, 3,4kg till så är jag nere under 100 :D nu ska jag iväg till affären... Puss!


En härlig eftermiddag ute i kylan, är rikt...

img_0365 (MMS)

En härlig eftermiddag ute i kylan, är riktigt trött på snön men i detta vädret så står jag ut! :)


Middag.

Dinner is served!

KRAM Alexandra Sofia


TACOPAJ

Hur du lagar Alex´s smaskiga tacopaj!

Du behöver:
5dl mjöl
200gram margarin
500gram köttfärs
1 liten burk majs
1 gul lök
1 rödlök
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
2 tomater
riven ost

+sallad till servering, och ev gräddfil el. liknande, om det blir för starkt... =)

Degen gör du på 4-5dl dinkelmjöl (eller vetemjöl), 200g smält margarin, och ½dl vatten. Degen kommer bli kladdig och mjuk, men tryck ut den i en pajform, nagga, och ställ i kylen i ca 20 min.


*Stek köttfärs och blanda i tacokrydda
*Ha i majs
Låt stå!

I en annan panna steker du 1 hackad gul lök, 1 hackad rödlök, 1 hackad paprika, 3 hackade vitlöksklyftor och 1 hackad CHILI! Jag tar bort fröna... (Sätter fart på förbränningen.)



*Blanda ihop lök, vitlök o chili med köttfärsen! Krydda efter behov. (Behövs oftast bara lite salt o peppar...)

Förgrädda pajdegen i ugnen på 225grader i ca 20 minuter.

Sedan häller du i fyllningen i pajdegen, lägger på skivade tomater och ost.

 

Sedan ska det stå inne tills osten fått färg. (ca 15 minuter)

KLART! Servera med sallad och ev lite gräddfil.

 

KRAM Alexandra Sofia


Glömde en sak....

Johanna Linnéa skulle ju visa mig lite bra mag och rump-övningar när hon var här idag. Men det glömde ho n minsann! Så nu får hon lägga upp det här! Eller hur? ;)

KRAM Alexandra Sofia

Alex och jag äter (dricker?!) lunch och pr...

img_0369 (MMS)

Alex och jag äter (dricker?!) lunch och pratar skit :) smoothie bestående av kiwi , banan yoghurt och kaktus juice .... Smaskens!!!! Även ryvita med keso och gurka :) puss å gull


Tisdag!

Halloj på er!

Nu tycker jag att Johanna Linnéa ska slänga upp ett inlägg, tycker inte ni det?! =)

Har jobbat hela dagen idag, 8-17. Åt en mjukmacka till frukost, med leverpastej och gurka. Sedan åt jag en banan och en apelsin vid 9. Sedan Lunch vid 12:30, skaldjurssoppa, med grönsaker i. På eftermiddagen drack jag en naturdiet, och nu ikväll vid 19-tiden åt vi tacos.

Har inte rört på mig nämnvärt. Har gått en promenad med hunden på jobbet, på en kvart typ... Funderade länge och noga på om jag skulle ta en promenad nu på kvällen, men jag är så fryssen och trött, så det skiter jag faktiskt i. Jag har köpt en hårfärg idag när vi storhandlade, så jag funderar på att färga håret nu. Eller så skiter jag i det och gör det imorrn, efter min promenad. Ska ta med stavarna också.


KRAM Alexandra Sofia

Dagen till ända.

Ännu en dag till ända. Imorgon jobbar jag 8-17, ledig onsdag, sen jobbar jag torsdag 08:00 till fredag ca 21:00. (Ska på kryssning med jobbet.) Så det kommer inte bli mycket bloggande i veckan, som det känns nu... =( Har ni några önskemål på något jag kan skriv om i tidsinställda inlägg???

KRAM och godnatt! /Alexandra Sofia

Promenix!

Har varit på promenad, det blev ca 3,5 km bara. Men bättre än inget!! Nu ska jag göra mina situps, sen ska jag mysa lite med älsklingen! Alla hjärtans dag idag ju. Han vill äta kina-mat. Vad tror ni, är det mkt kalorier i det???

Jag och mamma på promenad



Min stegräknare på mobilen. Har bara haft igång den under promenaden.


KRAM Alexandra Sofia

Woho!

Change of plans, mamma ska med mig ut på en promenad! Jag ska plååååga henne, o gå extra långt. Bra för både henne och mig! =) Bild kommer senare =)

KRAM Alexandra Sofia

Ensam igen!

Goddag på er!

Idag är första dagen på 2 månader nästan som jag är ensam hemma! Min sambo har varit arbetslös, men började jobba idag. Det känns tungt på ett sätt, eftersom han är så bra på att få ut mig o gå långpromenader! Nu måste man gå ensam, känns tungt.... Och visst, det finns vänner jag kan gå med, speciellt Linnéa Johanna, men då kan man inte gå när man känner för det, utan man måste passa varandras tider...

En sak som är bra är dock att jag kan köra min diet, UTAN att min sambo kommer hem med massa gott, och sitter o frestar mig. Som när jag dricker naturdiet, då sitter han gärna o mumsar på en macka. Oftast med massa ost eller kaviar på. Hur gott som helst! =)

Idag ska jag sköta mig iaf, jag ska gå en liten promenad alldeles ensam. Och så ska jag göra mina situps som jag slarvat med på sistone... Vad tycker ni är godkänt? 6000 stegs promenad? det är ca 4km, och när man är kraftig är det väääldigt jobbigt. Ja ca 4 km ska jag gå!

Dagens mat hittills har bara varit frukost, för jag mår lite illa. Frukosten bestod av 2 ryvita med leverpastej och gurka, och kaffe till.

Dags o dra på sig kläder o gå ut! Tar nog med mig mp3:n! KRAM Alexandra Sofias

???

ny header?



Söndag from hell.

Hej på er alla kämpar där ute =)

Idag är ingen rolig dag för någon av oss, skulle jag tro. Vi var i Uppsala igår på fest, jag var nykter och körde. Men det blev sent, vi var hemma runt kl 4 i morse. Och jag sov faktiskt ända till 4 idag, har fått migrän =( Så idag blir det bloggfattigt från min sida iaf. Har inte ätit nåt eller rört på mig nåt, orkar inte. Vi funderar på att köpa hem pizza idag, för varken jag eller min sambo orkar laga mat ;)

Ni får ha en mysig kväll nu allihopa. Själv ska jag bara ligga i soffan och kolla på tv: Sheer genius, amazing race, solsidan, mm =)

KRAM Alexandra Sofia

Recept på kex

Recept på kex! (utan mjöl!)

Såhär gör du "grundmjölet":
2 dl sötmandel
2 dl kokosflingor
1 ½ dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 ½ dl solrosfrön
2 dl cashewnötter


Blanda alla ingredienser i en matberedare, utom ½ dl linfrön. Dem ska hällas i efteråt, när blandningen är mald.
(Allt detta blir ca 1 liter mjöl.)

Sätt ugnen på 175 grader.

Nu tar du 3 dl av det färdiga grundmjölet du precis gjort, blandar med 3 ägg, 1 tsk bakpulver och lite salt (1 krm). Låt blandningen stå någon minut.

Bred sedan ut smeten på bakblåtspapper, så tunt att det precis håller ihop.

Grädda i mitten av ugnen tills att degen fått färg (tar ca 15 minuter). Sedan tar du ut plåten, och skär kexen i lagom stora bitar. Sedan ställer du in kexen igen, men nu på 50-75 grader, i upp till en timme, tills kexen blivit spröda och hårda!

KLART! =)

LINNEA: har vaknat till liv efter en gansk...

LINNEA: har vaknat till liv efter en ganska tung jobbnatt... Tränade på gymmet innan jag gick hem å sov några timmar.. Sköönt! Men funderar på hur man ska göra med maten när man sover länge och så..... Frukost åt jag ju innan jag la mig men lunchtid har ju passerat för länge sen. Krångligt att knega natt!! / Linnea


Recept!!

Recept på nyttigt och gott bröd! =)


50 gram smör
100 gram blandade nötter
4 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl torkade gojibär
50 gram kruskakli (Fibrex)
2 tsk bakpulver
1 ½ msk malda brödkryddor
1 dl creme fraiche
250 gram keso
6 ägg
2 msk solrosfrön


* Sätt ugnen på 175 grader
* Smält smör
* Hacka nötter
* blanda linfrön, sesamfrön och kruskakli, och mal ned till ett grovt mjöl
* Blanda ihop allt utom solrosfrön, och häll i en avlång form
* Strö över solrosfrön
* Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme


KLART! =)


Recept på hemmagjorda kex utan mjöl kommer senare idag!!

Vad var det i brevet?

Svaret på vad som var i brevet:


RECEPT PÅ NYTTIGT OCH GOTT BRÖD+KEX!



Imorrn kommer recepten upp här! =)
KRAM Alexandra Sofia

Brev till mig!

Idag damp ett gulligt litet brev ned i min brevlåda, från min svärmor! Adresserat till mig, och jag tänkte, "va fasen? Ett brev till mig...?". Öppnade, och där i låg det....


Ja gissa vad! =) Svaret kommer kl 21:00!!


KRAM Alexandra Sofia

Kul bild =)

Så här känns det ibland.=)


Besviken? Inte jag inte?

....Lite roligt är det när man blir besviken över 35 läsare på en dag... Man har vant sig vid 50-60, och innan vi offentliggjorde bloggen var det väl en 10-15st om dagen... Hihi =)

Nja, det brukar ju heta "efter lugnet komm...

img_0356 (MMS)

Nja, det brukar ju heta "efter lugnet kommer stormen" men i detta fallet får vi nog vända på de, vilken underbar eftermiddag det blev efter snöstorm i dagarna TVÅ!!! passar på och går ut en sväng får se hur långt vi kommer! :) PUSS LINNEA


Uppror i min mage!!!

Frukost blev 2 ryvita med keso, kalkon och grönsaker + kaffe med mjölk!

Min mage är inte som den borde vara just nu, den protesterar mot ALLT och mår illa, och får mig att springa på toa hela tiden. Lingonvecka = åt helvete när det gäller harmoni i min mage, haha!


Det känns som att den skrattar åt mig när jag äter nåt med fibrer eller gör situps. Det känns som magen skriker åt mig: "Haha! Trodde du jag skulle gå med på den nyttiga lunchen eller?? Come on, give me some sugar and some fat, woman!!!".

Blir inte klok på magen. Jag kanske ska protestera mot den, och inte äta något över huvudtaget resten av dagen?? Och ge den en shot ikväll, av nåt starkt, för att besegra den?? Haha... Jag har ett krig i min kropp känns det som.


Tack för alla tips vi fått av er läsare, om snacks, träning, mat och vv, mm! Vissa saker visste man redan, andra saker var lite nytt! Det är alltid roligt med tips!

Sen får man se om vi tar till oss och provar på allt ni kommer med förslag på =) Känns som vi hittat en ganska bra taktik, om än lite långsam för min del. Det tar sån tiiiiid för mig att gå ner, och så går jag upp så himla lätt i vikt!

När jag var på överviktsenheten så såg dem att jag hade nåt "fel" på sköldkörteln, alltså med hormonerna. Och att detta kunde bidra till sämre ämnesomsättning. Många verkligen skyller på sånt för sin viktuppgång, men jag kan inte göra det. Man kan inte bli så här stor enbart p.g.a detta! Visst kan det hjälpa till, men absolut inte så mkt som vissa påstår! Snarare kan det vara så att man har svårare att gå ned i vikt. Men eftersom jag inte fått behandling för det, så antar jag att det inte är så allvarligt?

Jag har många symtom på hormonrubbningar i sköldkörteln. Detta hittade jag på en webbsida om sköldkörteln: "Trötthet, humörsvängningar, sömnsvårigheter, problem med vikten, mensrubbningar och krånglande mage – allt detta kan tyda på sjukdom i sköldkörteln.". Men som sagt så borde ju läkaren veta, och gör han inget åt det, så kan det inte vara så allvarligt....

KRAM Alexandra Sofia

Snöstormen plus utebliven plogning hindrar...

Snöstormen plus utebliven plogning hindrar långpromenixen idag också, lite bitter....!! Men jag ska göra mag och rump boot-camp idag jääävlar! Inte ultimat träning då jag verkligen behöver konditionsträna.... Men bättre än inget alls! Maten idag ska vi lämna åt fantasin dock , har en ordentlig skräp fredag..... Många bittra pussar önskar Linnea ;)


Fredag

Fredag idag, och det är alltid trevligt! Jobbade sent igår = gick o la mig sent = gick upp vid 11...
Har inte orkat äta nånting idag, försöker bara vakna till nu =)

Min sambo har dukat fram frukost nu i vardagsrummet åt oss, ryvita, keso, grönsaker, kalkon, kaffe, mm. Blir jott det =)

Update igen senare om motion mm!

KRAM Alexandra Sofia

Skitdag.

NO MORE MR NICEGUY!

Eller nicegirl kanske man ska säga. Har jobbat 11 timmar idag, med mensvärk och bara lite mat. Åt lite pytt i panna innan jobbet, och på jobbet blev den en naturdiet och lite korvstroganoff. Är ap-trött och har så fruktansvärt ont i ryggen o magen. Så nu är JAG INTE NICE!! Ska bädda ner mig i sängen eller i soffan med datorn nu och kolla på lite webbtv, på saker jag missat idag o igår. Och kanske tar jag mig ett kex med en bit ost på. Skiter fullständigt i kalorier o allt vad det heter, för en stund.

KRAM Alexandra Sofia

LINNEA: helveteeeee!!!! Nu är det min tur ...

LINNEA: helveteeeee!!!! Nu är det min tur att ha ångest.... Jag skulle ju äta nyttig lunch med en vän, det slutade med thaibuffe :(( ÅNGEST DELUX! och bara för att jag mådde dåligt och hade ångest så tröstade jag mig (?!?!) med en bulle med dejt nr 2.... För att göra saken ännu värre så är det snöstorm så lågpromenaden verkar utebli.. Ska kompensera detta med vibbträning och gymmet sen. Det ska mycke till om jag lyckas vända denna dagen, men jag ska fan försöka!! En bra sak är iaf att jag hade trevlig


Kort inlägg.

Ska iväg o jobba strax, så detta får bli ett kort inlägg med en fråga:


Har ni något tips på kalorifattigt mellanmål,
som man kan ha med sig hela tiden, i väskan??



Nu får ni nöja er med Johanna Linnéa resten av dagen! =) Men det ska nog gå bra =)

KRAM Alexandra Sofia

LINNEAS FRUKOST: smoothie ( 1dl yoghurt , ...

LINNEAS FRUKOST: smoothie ( 1dl yoghurt , 1dl lemonad färskpressad, 2dl bär) Mumma :)


LINNEA: God morgon!! Idag är en fullspäcka...

LINNEA: God morgon!! Idag är en fullspäckad dag, bara roligheter , lunch med en kompis och sedan fika med en annan.. Ska bli spännande att se hur nyttigt jag kan äta när jag ska äta ute! Sen blir det en långpromenix som igår, vibbträning och städning :) härliga lediga torsdag! Puss på er!


ångest igen.

Det blev rödvin till maten, och lite efter. Ångest AB.... =(

PUSS Alexandra Sofia


Att vara eller inte vara...nyttig alltså :)

Tjohoo!!! (Linnea!!)
Idag har jag fullkomligt ÄGT! Jag har som ni sett på bilderna från i morse gått en lååångpromenix med vovven i skog å mark, 1h 30min tog det och jag har mätt den till 7km inte åtta.
Hade det inte varit terräng hade det gått fortare men nu brände jag ju extra mkt kalorier ist ,närmare bestämt 660kcal!!! woho :D
Sen simmade jag även bort 300kcal senare på eftermiddagen.. vilket tillsammans blir ofattbara 960kcal...

Dagens intag:
frukost: apelsin  á 50kcal
lunch: ½ hembakad pizza á 360kcal
mellis: ½ pastasallad á ca 300kcal
middag : pepparbiff m grönsallad á 230kcal
kvällsmål: apelsin á 50kcal

Summa kardemumma:
+990kcal intag idag
-960kcal...

Såhär svart på vitt ser det ju sådär ut....måste kanske äta mer dom dagar jag tränar såhär..eller??

Ångest över mat

Halloj!

Sitter hemma hos en kompis, och vi ska äta middag här. Det kommer bli fläskkarre, hasselbackspotatis, sås och sallad. Mumsigt! Jag har lite små-ångest jag... Både vanlig mat till lunch (som blev en sallad idag) och nu den här maten. Men jag tänkte bara äta en liten potatis, och sen mest kött och sallad. Dålig mat kalorimässigt, men bättre än om jag äter massa potatis o massa sås. Det är så svåååårt när man inte är hemma, att styra vad man ska äta. Då ska man ha med sig naturdiet eller knäckemacka o mjukost i väskan hela tiden, så att man ALLTID har nåt med sig, så att man kan sköta sig och äta varannan/var 3dje timme.

Jag håller så smått på att lära mig detta, och sedan om jag ska göra min gbp-operation så MÅSTE jag ju sköta mig. Men det känns lite som att detta är prövoperioden, och att små snedsteg inte är hela världen?

Inbillar jag mig, eller är det jag som tänker så för att jag så gärna vill äta god mat när jag blir bjuden, som idag?



_______________KRAM Alexandra Sofia_________________


Linnea funderar,lunch eller middag??

Under min långpromenad i morse så funderade jag lite på måltidsupplägg..och eftersom jag alltid är som hungrigast efter frukost så äter jag dagens största mål då ..oftast iaf.

Vad tror ni, är det bra eller dåligt?

Ett exempel på en dag:

frukost: smoothie
mellis:apelsin
lunch: hemmagjord smalpizza eller kanske kycklingwook är vanliga rätter
mellis: keso
middag : ugnsbakad kycklingfile/fisk med grönsallad till

Som ni ser väljer jag bort kolhydrater helt vid middagen om jag ätit ett stor mål till lunch... Men om det är rätt eller ej vet jag inte.
Berätta om era måltidsupplägg eller åsikter,vore spännande! 


Onsdag!

Hola!

Idag ska det köras på som vanligt, man ska inte låta små snedsteg i mat o motion påverka det stora hela! (Som min dietist hade sagt...) =)

Så idag blir det en långpromenad med sambon, ner till stan, runt där på lite ärenden, sen hem igen. Blir väl en 4-5km om vi går en liten bit extra! Måste måste måste göra mina situps idag också, dem har jag inte gjort på snart en vecka, fyyy!

Maten idag kommer att bli föjande

Frukost - 1 ryvita med keso och grönsaker (redan ätit)
mellanmål - 1 naturdiet (redan ätit)
Lunch - 1 naturdiet
mellanmål - frukt/ryvita?
Middag - ? (Blir bjudna på middag av en kompis idag)
Kvällsmål - ? (Kanske skippas, beroende på när det är middag mm.)

Har ont i hela kroppen idag, känner mig mörbultad! (Vet ej varför...) Har mensvärk och är allmänt seg och jättetrött. Bådar inte gott, men man får göra det bästa an det! Och mensvärken brukar bli bättre om man rör på sig också, sägs det, dock inget jag märkt av ;)


KRAM Alexandra Sofia

Är ute i det underbara vädret och avverkar...

img_0355 (MMS)

Är ute i det underbara vädret och avverkar en 0,8mils sträcka med vovven :D //Linnea


SMS-inlägg

img_0351 (MMS)


SMS-inlägg

img_0353 (MMS)


Dagens motion Linnea!! En långpromenad med...

img_0260 (MMS)

Dagens motion Linnea!! En långpromenad med min vovve, såhär vackert va det då :)


Linnea har nu intagit Soffläge och rör sig...

Linnea har nu intagit Soffläge och rör sig ej mer idag!! Kycklingkorv och sallad blidde det till middag :) helt okey, dagens kcal hamnar strax under 1000 för idag, betyg godkänt? Undrar vad man ska äta i morgon... Förslag?? Vore kul att äta en hel dags måltider efter era förslag :D testa! Nu ska jag återgå till mitt soffläge, byebye kraam Linnea :)


LÄNKA

Vi vill ha fler läsare!! =)
Ni som läser kanske har lust att länka till oss i era bloggar?


Självklart länkar vi till er här på bloggen!!
Skriv en kommentar, att ni länkar och vilken bloggadress ni har, så
hamnar ni här sen i ett inlägg!

KRAMAR från oss!!

fortfarande på båten...

Hej hej! Lånar min sambos mobil och bloggar :-) idag åt vi buffé... Jag åt mest fisk och sallad faktiskt, så jag känner mig duktig. Åt även lite potatisgratäng och en bit kött. Var inte lika nyttigt, men heller inga stora mängder, så det är okej tycker jag :-) när min sambo åt efterrätt i form av glass och chokladpudding så åt jag faktiskt caesarsallad istället :-) dom hade så man kunde plocka ihop en egen sallad liksom :-) nu är det landstigning om 45 minuter, och gissa om jag är glad? Jäklar vad det har blåst idag, man blir ju kräkfärdig! Värst var det när vi badade bubbelpool... Var himla skönt med ett bad, och det var nästan tomt där, så vi fick en egen pool ;-) hörs senare! Kram alexandra sofia

Axlar mm.

Dagens sista video! Lite överkroppsövningar!

KRAM Alexandra Sofia


Träna magen!

Platt mage!

KRAM Alexandra Sofia


Träna rumpan!

Halloj! Här kommer dagens första video på träningstips =)

Rumpträning!

KRAM Alexandra Sofia


Dagens mat såhär långt för Linnea : 06.30-...

Dagens mat såhär långt för Linnea : 06.30- 1/2 god i kvadrat råg m leverpastej -09.00 150g kvarg yoghurt fettfri och 1 god i kvadrat råg m leverpastej ... Till lunch blir det en laxkonserv med grönsaker . Har även räknat ut kalorier och sånt men det kommer upp på slutet av dagen.. Jag är inte militant men det är Superskönt att äntligen ha koll på vad man stoppar i sig! Får se vad middagen innehåller... Håll tummarna för att Alexandra aka Sofia kommer av båten idag då! ;)


Bollträning

Pilatesboll!

KRAM Alexandra Sofia

Ps. Det kommer fler videos imorgon!. Ds.


Hela kroppen!

Full body workout på 10 minuter, med DOLPH LUNDGREN! =)

KRAM Alexandra Sofia


Gummiband!

Träna med gummiband!

KRAM Alexandra Sofia


Oss!!!


Hittade en gammal bild på mig och Linnéa. Väldigt gammal. Eller ja det är väl 5 år sen...
Nu har ni sett den, now i may have to kill you.... ;) Nejdå. Men det är väl en bild som
kan inspirera oss att vilja röra på oss och äta bra. Där vägde man ju en hel del mindre,
även om man var stor.

KRAM Alexandra Sofia

Tidsinställda inlägg under dagen och morgondagen!

Hej på er! Detta blir ett kort inlägg. Jag ska bara tala om att jag tidsinställt lite inlägg på bra träningstips, grejer man kan göra hemma! Med enkla medel, t.ex gummiband, pilatesboll mm. Om tillgängligheten är hög så ökar också chansen att man tränar. Om man inte orkar så är det lättare om man har allt hemma som man behöver, istället för att dra sig ned till gymmet =) Nu är inte dessa tips för kraftig muskelbyggning, utan mer för att stärka musklerna och tona dem. Hoppas ni är nöjda! =)

Nu drar jag snart iväg på kryssning, och är hemma imorgon kväll runt 9. Kram på Er!! /Alexandra Sofia

Buffe!!

Blev ingen promenad för min del, jag fastnade vid tv:n. Helt okej en söndagkväll kan jag tycka =) Har suttit och fixat naglarna lite, men det blev inget bra =( Rosa med ett streck i silver rakt över, och sen en liten blomma uppe i ena hörnet... I teorin låter det fint, men i praktiken är det svårt att göra och inte alls utfört så som jag vill. Men men, det var bättre än innan iaf! (Eller?)

Vi ska ju på kryssning imorgon, det var därför jag ville fixa dem lite. Så tråkigt med omålade naglar ;) Tänkte på en till grej ang kryssning: MATEN. Vi har bokat en lunchbuffe, och där finns det ju massa gott. Jag vet inte riktigt om jag ska unna mig allt gott jag vill ha... Känns inte som om jag gjort framsteg stora nog. Jag vill veta att jag KAN unna mig en buffe, för att jag är så duktig för övrigt, och går ned stadigt. Jag vet inte om jag litar på mig själv... Tvivlar på det ibland. Jag ska försöka att äta det som är gott OCH inte allt för onyttigt. Typ fisk och skaldjur borde vara okej? Lax är ju himla gott, och även om det är en fet fisk så är det ju bra fett. Räkor borde inte vara nån fara heller! Och sill! Sen får man hoppas att de har lite all möjlig god sallad, så man kan ta det ist för potatis eller liknande, till fisken!

Bjuder på en bild från igår när jag och min sambo var ute o gick, och som ni ser, im a winner!! =)=)



KRAM Alexandra Sofia

Vill tant ha hjälp?

Japp...en praktvurpa och flera piruetter senare är jag äntligen hemma! J*vla ishalka.....tant Linnea är bruten och förudmjukad! ;)
Har förutom detta missöde haft en lagom lugn söndag, storstädning även i detta hem, fika med päronen och sen soffläge! Allt drog dock ut på tiden så gymmet han stänga, blev en långpromenad och lite hemmaövningar istället...mage å rumpa fick sig en omgång! :)

Som jag sa förut så har jag varit sjuk i veckan, feber å magproblem....mat har inte stått högt på listan kan jag erkänna. Heeeela munnen full med enorma öppna blåsor pga virus i kroppen...dieten har bestått av fil och formfranska..det enda som slank ner utan en massa tuggande och annat ont.
Men idag var det lite bättre, så till middag fick jag i mig fläskfile med sallad och balsamico droppar...gott!!!

I morgon har jag tänkt att få i mig följande
Frukost: smoothie (yoghurt, granatäppeljuice, jordgubbar,hallon och passionsfrukt)
mellis/efterträning: ryvita med keso
lunch: nutrilett
mellis:?
middag:lax (tillredning okänd :D ..)
kvälls/nattmål jobb: ?

Får se hur jag håller det schemat, spännande! :) Blir även vibbträning och simning om allt går som det ska!


Klart!

2,5 timmars städ/rensning avklarad! Helt slut, men nu är det rent och fint!! =)

Lite pedant är jag allt, och det är så himla skönt när det är rent! Man kan slappna av och känna att man inte behöver göra nånting! =)

Nu blir det sheer genius och sen amazing race. Sen middag nån gång, och sen en promenad kanske!?

KRAM Sofia

Så mycket förbränner man på o städa!

Goddag på er!

Idag är ännu en tråkig söndag, utan nåt att göra. Vi har iaf bestämt oss för att det ska städas här hemma! NOGA och länge! Det var längesen som vi städade ordentligt nu här hemma. Dammsugning och rensning av massa kläder o grejer som ligger o skräpar gör man ju en eller ett par gånger i veckan. Men nu ska det dammas, dammsugas, torkas golv, göras rent i golvbrunnar, göras rent i kök (spis, kyl, mm). Kommer ta tid. Men visst är det skönt att få det gjort?!

Enligt tabellen inne på http://www.viktvakten.se/kaloriraknare_rakna_kalorier.htm så förbränner jag 522 kcal i timmen på att städa. Och jag tror faktiskt det kan stämma! För hur svettig blir man inte ibland när man städar som en tok!? JAG blir det iaf, sen vet jag inte hur det är för er?

Brukar ni svettas när ni städar? (Dammsuger, dammar, torkar golv, mm)



KRAM Sofia

Cruise och nyktert

Kom hem för nån timme sedan från våra vänner. Jag var duktig minsann och drack cola zero hela kvällen. Finns många fördelar med att vara nykter: Pigg imorrn, man kan köra hem själv från partaj, minskar risken för att kräkas, mindre risk för "fyllekäk", man spar sina pengar man annars hade lagt på alkohol, man kommer ihåg allt man gör, med mera!!

På måndag åker jag o min sambo på en liten kryssning. Nästintill gratis faktiskt, skönt o komma hemifrån lite! Bara ha det mysigt o trevligt, bada lite bubbelpool, äta gott, och kanske dansa lite om man har lust ;)

Nu är det godnatt härifrån!
Kram Sofia

Inspiration!

Måste bara beräta hur kul det är att inspirera folk! Häromdagen sa
min mamma till mig att hon var så inspirerad av mig, så hon har
börjat lite smått med diet och motion och nu tycks hon även vilja
sluta röka! Hur wunderbar är inte det liksom?! =)


KRAM Sofia

Måtten

Alltid lite jobbigt att blotta sig för andra, men man blir starkare för varje gång! Så här har ni oss i siffror!!


Datum 5/2-2011


Sofia

Längd: 167
Vikt: 140,5 (- 2 kg sen förra invägningen, totalt - 1,5 kg )
Har vägt som mest: 146
Mått runt midja: 108,5 (-2 cm. -5,5 cm sedan start)
Mått runt mage: 132 (-2 cm. -4 cm sedan start)
Mått runt stuss:136 (-1 cm. - 2 cm sedan start)
Mått över byst: 121 (-1 cm. -2 cm sedan start)
Mått runt ett lår: 85 (-1 cm. -1 cm sedan start)
Mått runt överarm: 46 (+-0)
Målvikt: 70
Kvar till målvikt: 70,5


Linnea

Längd: 157
Vikt: 104 (-2 kg sedan förra invägningen, totalt -6 kg)
Har vägt som mest: 111
Mått runt midja: 102 (-3 cm. - 3 cm sedan start)
Mått runt mage: 128 (-3 cm. - 2 cm sedan start)
Mått runt stuss: 123 (-6 cm. - 5 cm sedan start)
Mått över byst: 115 (-4 cm. - 4 cm sedan start)
Mått runt lår: 72,5 (-1,5 cm. +0,5 cm sedan start)
Mått runt överarm: 38,5 (+- 0 cm. - 0,5 cm sedan start)
Målvikt: 60
Kvar till målvikt: 44


Tillsammans har vi gått ned 7,5 kg sedan 17:e December!

Kramar från Linnéa och Sofia

Vikt o Mått kommer senare idag!

Vi har idag bestämt att vi ska uppdatera med vikt o mått! Så håll tillgodo, det kommer inom ett par timmar!! =) Det går bra nu iaf, för oss båda, och det är så himla roooligt!!!

Ett litet delmål jag personligen har är att väga så att jag har mindre vikt kvar att gå ned till min målvikt, än vad målvikten är. Alltså att jag ska väga mindre än dubbelt så mycket som jag borde. Och det är nära nu... =)


KRAM Sofia

Lördag nu vs. förr!

Nu händer det grejer =) Med kommentarer alltså, vad kul att ni törs =)

Idag är det lördag, och det blev sent igår. Men idag fick jag frukost på sängen av min sambo, och nu ska vi strax ut o gå en sväng. Kommer bli en skitbra dag, det känner jag på mig! =) Har bara hunnit äta en gång idag, INTE BRA! Jag åt 2 frallor och drack en kopp kaffe. Gott! Man får unna sig ibland.

Ikväll ska det INTE intas alkohol, utan vi ska hem till ett par kompisar och kolla på melodifestivalen hade vi tänkt! Och så ska vi ta med oss Cola zero, vilket man får dricka om man går på diet ;) No sugar, real taste =) Usch, idag är en sån seg dag då man förr i tiden hade smällt i sig en pizza och 2 liter cola o legat i soffan heeela dagen, men inte den här gången! =)

Linnéa berömde mig igår, och berättade att jag var så duktig och har ändrat på mig så mycket. (Tack! Det behövs ibland!!) Och jag måste erkänna att det har jag ju faktiskt. Hade nån frågat mig för ett halvår sen om jag skulle med o simma, eller ut o gå stavgång i en timme så hade jag bara skakat på huvudet o tänkt "jädra hurtbulle!". Men nu börjar det bli en del av vardagen. Man tvingar sig själv, och tillslut så gör man allt av bara farten!

Jag har hört att man måste göra en sak 37 gånger för att det ska bli en vana, och jag ligger väl runt 37 långpromenader nu kanske, var annan var tredje dag sen mitten på december. Så snart är det en vana som kommer av bara farten, hehe =) Men inte riktigt än... Det tar fortfarande emot att dra på sig tjocka kläder o tvinga sig ut o svettas... Men snart så, som sagt ;)

KRAM Sofia

Kommentera mera!

Nu blir jag liiiite fundersam. Massa människor som läser, men knappt nån som kommenterar!!
Kom igen nu! Skriv NÅNTING =) En anledning till att vi har bloggen är för att få stöd och feedback ;)

Spelar ingen roll vilka ni är! ALLA är välkomna!

Pepparbiff är godare än naturdiet!

Maten blev inte som jag tänkte mig... De tre sista målen mat för dagen skiter sig helt enkelt, pga oplanering! Så nu lagar jag riktig mat istället för dem 3. Pepparbiff med sallad gjord på ruccola, babyspenat, rödlök, vitlök, tomat och lite chevréost. Istället för sås eller dressing till maten tar jag en matsked acaciahonung över salladen (Passar skitbra till chevré!). Chevréosten hade hälften så mycket kalorier i sig mot vad fetaosten jag från början tänkte köpa hade.

Så Summa summarum så blir det i stort sett samma kalorier som 2-3 naturdiet, som jag egentligen skulle ätit (druckit) idag. Fast MYCKET godare. Synd bara att det blir ETT mål mat, istället för 3. Såna smällar man får ta. ;)
Senare ska jag över till Linnéa och kanske spela lite kort och kanske ta mig ett glas vin eller två.


Nu tänker ni: "Hallå där, vin är det ju masssssor med kalorier i, och japp, ni har rätt!


MEN som jag sa förut så förbränns varje kalori av alkoholen, tills det inte finns mer alkohol i kroppen (vetenskapligt bevisat),
MEN det man stoppar i sig under tiden förbränns INTE.

Så jag får helt enkelt ge fan i att äta nåt tills alkoholen är ur kroppen!

Kram Sofia

Fråååga!

Slänger ut en fråga till er:

Är det någon av er läsare som gjort en gastric bypass-operation som har lust att gästblogga, och berätta om för och nackdelar, mm? Detta är av stort intresse =)

Puss på er! /Sofia

LNNEA: kombinationen magsjuka, virusförky...

LNNEA: kombinationen magsjuka, virusförkylning och diet är väl sådär? Man orkar inte äta och när man väl ätit får man inte behålla det! Idag börjar jag känna mig som människa igen dock, ska äta lunch och se om magen accepterar de.. :). I s


Hållandet av nyårslöften! =)

Jag vet att många med oss har som nyårslöfte att gå ned i vikt. Men hur håller man lättast sina nyårslöften?? Jag hittade en bra sida på nätet som jag tänkte dela med mig lite av =) (Texten tagen från http://www.tranahemma.com/category/traning/ och lite omformulerat...)

Tips på hur du ska hålla ditt nyårslöfte.

1. Sätt inte upp dina mål på nyårsafton!
Chansen är stor att du inte kommer att vara i perfekt skick på nyårsafton. Det är inte den bästa tidpunkten att göra ett åtagande till förändring.

 

2. Ändra din inställning. Du måste göra något annat mot vad du gjort för att få en förändring i ditt liv. Istället för att tvinga dig att springa ändlösa timmar på löpbandet, som inte har gett dig de resultat du velat, delta i friskvårdsaktiviteter som du faktiskt tycker om. Motivationen blir större om du gör något du tycker är roligt.


3. Det är viktigt att du skriver ner dina mål. När du skriver ner det  gör du det på riktigt och tar ett stort steg framåt i att inse det. Ange ett realistiskt mål – Många av oss överger våra nyårslöften eftersom vi har förutsatt oss i att misslyckas. Om du vill nå ditt mål, måste det vara ett realistiskt mål.


4. Planera för framgång – skriv i din kalender. Välj vilken aktivitet du ska göra och när du ska göra det. Fundera över denna aktivitet. Den ska vara lika viktigt som att äta lunch med chefen, eller den årliga tandläkarkontrollen. Med andra ord, träna oavsett vad som kommer upp!


5 Gör ett åtagande Så snart som möjligt - En av de stora lärdomarna om målarbete är att aldrig lämna scenen förrän man tagit något steg mot målet. Anmäl dig till ett gym. Hitta en träningspartner. Köp ett löpband – gör något som binder dig till ditt mål.


6 Ta hjälp – Berätta för dina vänner, familj och medarbetare om ditt nyårslöfte. Be dem att hjälpa dig att nå ditt mål. Om ditt sociala liv brukar vara att mötas på fiket eller pubben, föreslå dina vänner att bowla eller ut och gå istället.


7 .  Belöna dig själv – Det är viktigt att du har kontroll på dina framgångar, även om de är små. Fastställ vissa belöningar för att hålla fast vid ditt nyårslöfte. Efter en vecka av framgång, boka en massage eller något annat kul. Och om du faller av vagnen, bestraffa inte dig själv! tänk på det som ett pitstop, alla måste vi ibland ta en paus.  Ta dig tillbaka upp, damma av dig, och börja om igen.

 

Kram på er!


Härliga Fredag!!

Goddag på er!

Skitväder ute, men vågen visade -1,2kg sedan förra invägningen, så i mitt sinne är det solsken!! =)
Under natten bestämde sig vädergudarna för att släppa ner en smärre snöbomb över Enköping, och jag bestämde mig under morgonen för att jag inte tänker låta mig dras ner i lat-träsket enbart pga vädret! Så idag gick jag upp 9:30, trots att jag jobbade till 23:15 och gick o la mig vid halv 3.

Jag åt frukost, och nu kollar jag mail o bloggar mm. Har städat lite hemma och ska snart få besök. Sen ska jag iväg med min pappa en sväng, göra lite ärenden och sen hem till honom kanske på lite kaffe. Så ser min dag ut! Min sambo är på en liten spontanresa med en kompis o kommer hem sent ikväll, så jag kan göra preciiiis som jag vill idag! Kan äta när och vad jag vill, kolla på de tv-programmen jag vill, mm.  =)

Dagens mat hittills:
Frukost - 1 fralla med mjukost o grönsaker
mellis - 1 naturdiet

Dagens planerade matintag:
Lunch - 1 naturdiet
Mellis - Kaffe + frukt
Middag - ?
Kvällsmål - 1 Naturdiet

Tidsinställt inlägg....

Halloj allihopa! =)

Detta är ett tidsinställt inlägg, för jag jobbar idag. Tänkte bara berätta om vad jag planerat att äta idag:

Frukost - 1 Naturdiet
Mellis - 1 Apelsin
Lunch - 1 Naturdiet
Mellis - 1 Naturdiet
Middag - Viktväktarlåda, vegetarisk lasagne (Nödlösning, men innehåller ca 200kcal bara!)
Kvällsmål - 1 Apelsin eller någon annan frukt

Hoppas ni har en bra dag!!

Kram Sofia

Situps

Hej på Er!

Idag är det jobbdag för mig! Har tidsinställt ett inlägg under dagen =) Ville göra fler, men kom inte direkt på nåt o skriva om.... =) Måste erkänna att jag inte gjorde mina situps igår, som jag hade tänkt, Fyyyy mig! Så jag ska göra dem nu istället! Men då måste jag göra dagens situps ikväll när jag kommer hem från jobbet. För 200 situps gör jag inte nu på en gång ;) Jag vet inte varför jag började göra dem, har bara gett mig fan på att göra dem, och det är rätt jobbigt för magen, och midjemåttet minskar ju, så det är väl bara att fortsätta! =)

Nej nu måste jag göra dem, och sen förbereda mig för lite jobb. 11 timmar... ;)

Kram Sofia

NattiNatti

Godnatt på er allihopa!
Imorgon jobbar jag heldag, 11 timmar, mellan 12 o 23. Så lite bloggfattigt blir det nog... Ska försöka tidsinställa nåt inlägg =) Annars får ni hålla tillgodo och nöja er med Linnéa, vilket inte är helt fel det heller!! =)

Kram Sofia

Dagens mat o motion!

Dagens mat o motion för Sofia!

Frukost - 1 naturdiet
Mellis - 1 Apelsin
Lunch - Rester från gårdagens tacos, fast utan bröd
Mellis - Kaffe + Apelsin
Middag - Hemgjord pizza (degen gjord på dinkelmjöl, vatten, salt och olivolja. Fyllning tonfisk, rödlök, tomat och oregano)

Dagens motion:
4km stavgång i terräng, tog 1 timme, förbrukade ca 600 kcal. +100 situps +muskelövningar med gummiband.

Kram Sofia

LINNEA: idag har jag enbart ätit frukost.....

LINNEA: idag har jag enbart ätit frukost... Mått illa hela dagen och har inte ens orkat tänka på mat. I morse bevittnade jag det värsta jag någonsin sett, en dödsolycka med en 15-årig tjej. Fastklämd under en buss och fördes bort tillslut med en övertäckt bår...Jag kände henne inte men synen har gjort ett fruktansvärt intryck på mig, som jag aldrig kan glömma. Ska äta igen i morgon jag lovar, men nu orkar jag inte.....


Nya läsare!

Jättekul med massa nya läsare!!
VÄLKOMNA!


Lite info om träning o nikotin!


Tänkte på en sak idag... Jag slutade snusa i oktober, och efter det har det kännts som om min kondition blivit bättre. Men nu läste jag att det är bara en myt att nikotin ger sämre kondition! (Ska man tror på det eller inte?)

DÄREMOT så ökar nikotinet risken att man ska få skador i skelett och muskler när man tränar, eftersom nikotinet "sabbar" blodomloppet så allt inte får det syre det behöver. Och syresättning av kroppen är jävligt viktigt. =)

Om ni ville veta en till sak on nikotin, som man kan tro är påhittat: Nikotin ökar kroppens förbränning!
Så liiite kluven är man ang snuset. Visst, det är inte bra för mig, men lite hjälp med förbränningen skulle jag behöva ;) Jaja, jag är stolt, och det faktum att jag hållit uppe med nikotin nu i 4 månader snart, måste ses som att man har lite karaktär!


Är det någon av alla våra söta läsare som vet fler grejer som gör att förbränningen ökar??

Kram Sofia

Motion

Var ut till bresand och gick promenad med min sambo och hans kompis =) 4km blev det, bort till klubbholmen, i snö och på is. Tog mig 1 timme nästan. Och med stavar ökar förbrukningen, så ca 600 kcal gjorde jag av med enligt tabellen som finns här:


http://www.viktvakten.se/kaloriraknare_rakna_kalorier.htm

Great! Heja mig! =)

Kram Sofia


Svar på kommentar =)

Svar på frågan om hur länge vi hållit på och om vi märker någon skillnad:

Tanken är självklart en livsstil, (inte bara en period av diet) men med en kickstart kan man säga. =) Vi har haft bloggen sedan 17:e December, och har hållit på sedan dess, men efter nyår har det blivit mer "seriöst". (Stor del av livet har vi även hållit på med olika dieter och sätt att försöka gå ned, det gör många som är överviktiga... Men så misslyckas man, tappar motivationen och går upp allt igen, det har jag själv varit med om ett par ggr...)

Vikter och mått, mm står under kategorin "Vikt o mått på damerna". Linnéa har gått ner i vikt, men inte nämnvärt i cm, och jag tvärtom. Vi väger o mäter oss en gång i månaden just nu, så den 17:e är det dags igen. Jag ska föreslå för Linnéa att vi ska utöka, och köra varannan vecka =)

För egen del så försöker jag prova massa saker innan det är dags för min gastric bypass (Som det sista beslutet tas om, om några veckor, och sedan är det ca 5 månader till operation.) Den är noga övervägd och medans jag väntar testar jag olika metoder, och har lite hjälp av dietist.

Hoppas du fick svar =)

Kram Sofia

Frestas liiite då!?

Linnéa.... Varför varför varför frestas du så med bild på chokladtårta?? =)
Vissa kan ju bli sjukt sugna och smälla i sig en bit dem med!

Men ICKE jag! Jag har faktiskt börjat lära mig. När jag ser sånt gott så måste jag göra nåt för att tänka på annat, så nu drar jag ut på STAVGÅNG!! I den härliga solen!!

Frestar er med nåt annat gott: Melon och hallon-sallad!!


KRAM Sofia

Syndernas förlåtelse....



Japp....ärlighet varar längst. Idag så smällde jag i mig en sån här goding, satt och lunchade sallad med en vän som jag inte sett på nästan ett år, och jag blev svag!!!
Vi åt, njöt och skrattade åt våran dumhet..en GOD sådan! ;)
Men...skam den som ger sig eller hur? I morgon är jag ledig och ska upp på hästen igen..wish me luck!
//Linnea

KOMMENTERA MERA!

Äh nej men kom igen nu alla läsare!!! Kommentera, motivera oss, fråga oss, mat, motion eller vad som hellst! Vi är utsvultna...:)!!!! PUSS Linnea

Ensambloggare misströsta icke!

Det finns ett ljus i tunneln trots allt, jag är tillbaka! Oj oj oj som ni har längtat!? ;)
Näe jag har helt ärligt totalt tappat motivationen den senaste tiden, beror mycket på en sak jag läste i en tidning hörom veckan..
"faktum är att endast en av tio som försöker gå ner i vikt utan proffessionell hjälp , misslyckas...."
Då dog min eld lite erkänner jag! VARFÖR skulle jag lyckas? En av tio...och jag som inte är bra på något, då misslyckas jag garanterat med detat så det är lika bra att ge upp direkt!? Så har tankarna snurrat..

Men jag är oerhört stolt över en sak, jag har fortsatt träna trots allt! Vibbträning har stått på agendan, varannan dag och det har funkat bra :)
Det som funkat mindre bra är kalorieräknandet, måltidsrutinerna och det har slunkigt ner en å annan sötsak....dock i mkt mindre mängd är vad jag brukade smoffa i mig! Vägde mig i förrgår och vågen stog på +/- 0....så tack å lov har jag inte lagt på mig iaf.
Jaha, nu har ni iaf en liten förklaring till mitt missmod och bortfall....men ni må tro att jag kommer igen stark som aldrig förr! En svacka kan alla ha tror jag...


Kram Linnea :)

Heeej!

Välkomnar alla nya läsare som trillat in idag efter att vi la ut länken på facebook =)
Vore superkul om ni kommenterade lite, och kom med förslag på hur bloggen kan bli bättre =)
Kram Sofia & Linnéa



Motvind ger inte nya krafter...

Verkar som om jag har en ensamblogg här... LINNÈA kom igen nu o blogga lite, hihi =)

Idag har jag sovit bort halva dagen, har sån sprängande huvudvärk. Hade tänkt dricka bara naturdiet idag, men känns som jag åtminstone måste ha i mig NÅT riktigt mål i magen.... Så nu ska jag strax äta första för dagen, då tänker jag äta ett par ryvita med keso o grönsaker på, och dricka fun light = Inte många kalorier.

Tror inte det blir någon promenad eller nåt idag faktiskt, inte som jag mår =( Men mina situps och lite gympa ska jag göra iaf!


Idag är det sådär grått och trist så man bara vill sjunka under jorden. Det hade gärna fått vara sol så man kunde känna att man ville ta sig ut en sväng. Idag känner jag inte för någonting.

Känner mig lite nere också för att jag inte går ner nåt i vikt. Visserligen i cm, men jag vill kunna se det på vågen, även om det inte är allt! Man känner sig totalt misslyckad.... Alla säger: "Det kommer, vänta lite bara". Hur länge ska man vänta?? Man måste verkligen ta i med hårdhandskarna om det ska hända nåt, och det är svårt när det är motigt...


Kram Sofia

RSS 2.0