Hundvakt = obligatorisk motion

Hej allihopa! Lite bloggfattigt under helgen, minst sagt =)

Idag är jag hundvakt åt Linnéas hund, vilket innebär en promenad var 3:e timme. Hon är så liten och behovet av långpromenad är väl också ganska litet, men nu har vi precis varit ut o gått i 40 minuter. Hon är lite trött må jag säga, ligger i soffan med min sambo =) (Eller så gillar hon bara honom extra mycket...) =)


Dagens motion (när dagen är slut) kommer totalt att vara 2 promenader på ca 40 min st, och sedan gympa enligt mitt träningsschema, med situps, elastiska band, mm.

Matintaget blir följande:
Frukost - 1 Naturdiet
Mellis - 1 Ryvita med lättkeso o grönsaker
Lunch - 1 Naturdiet
Mellis 2 - 1 Naturdiet
Middag - ??


Bra med hund, då är man tvungen att gå ut o gå ;) Om än inte jättelånga rundor.
Kram Sofia

Mums!

Smoothierecept från mig =)

(Klicka på bilden!)

 

Ska tilläggas att det blir mkt smoothie, 2 stora glas ungefär =)

Kram Sofia


Härligt väder idag!

Uppe med tuppen! Eller inte... Vaknade 11 =)

Iaf, har bara hunnit med att dricka en naturdiet än så länge. Ska köra lite hårdare med dem nu hade jag tänkt. Ikväll ska jag jobba, men bara ett kost pass på 6 timmar, det är så himla smidigt med korta pass när det gäller mitt matintag. Då behöver jag bara planera och ta med 1 eller 2 små mål mat, typ naturdiet el. liknande! =)

Ska på bio med jobbet, då är det gott med popcorn ;) Undrar just hur många kalorier dem innehåller. En sak att ta reda på innan ikväll! Jag har hört att det är ett av de minst onyttiga snacksen.... Meeeen det vet man ju aldrig, som sagt ska jag undersöka saken, om ingen av er vet?? =)=)


Häääärligt väder idag, sol och 2 plusgrader! Sambon är ute i bredsand med mor sin, promenerar och ska grilla korv. Jag skippade det, jag vet att dem kommer vara ute länge, och jag ska ju jobba i eftermiddag så det blir för stressigt. Hade varit så himla mysigt annars. Gå ut på isen kanske en sväng (om den håller?), dricka varm choklad och grilla nån korv... Mmm... =) Nej nu ska jag tänka på annat än mat! Ska göra mina situps nu! Hej på er!

Kram Sofia

Deppig.

Idag känner jag mig så omotiverad och har sån olust till allt som har med nyttigheter och motion att göra. Jag ville bara somna om när jag vaknade i morse, och har inte lust att äta nånting heller =( Har lust att lägga mig i soffan, kolla på film och käka godis typ ;) Men det ska jag såklart inte... Ska koka lite kaffe och sen spela lite dataspel, och kanske känner jag mig lite piggare o gladare sen?


Sofia

Jobbdag

Idag är det jobbdag för mig. Jobbar 12-23, som varje torsdag =) Än så länge har jag bara ätit frukost... Sov lite länge. Sen blir det en naturdiet till lunch, nån frukt till mellanmål, och middag ska jag och min "brukare" äta ute i västerås. Får se vad det blir! Nån sallad om jag känner henne rätt, eller sushi kanske =) Sen en naturdiet ikväll, som kvällsmål.

Får se om det blir nån mer update idag... Jobbar ju som sagt till 23... Kanske har tur att sluta tidigare dock ;)

Kram Sofia

Vissa ska inte jobba inom vården, andra ska det verkligen!

Jag har varit med om så mycket hemskheter när det kommer till vårdpersonal. Och vissa kanske tror att dem kan säga i princip vad som helst? Men jag har själv jobbat inom vården i 4 år nu, och har aldrig någonsin behandlat någon på de sätt jag själv blivit behandlad på i vissa lägen. En gång var en tjej så otrevlig mot mig att jag skrev ett brev och förklarade hur otrevlig hon var, och hur dåligt bemötande jag fick.... Då fick jag ett samtal från självaste chefen på stället, som bad om ursäkt, och berättade att detta tydligen inte var första gången, och att den otrevliga tjejen inte jobbade kvar. Hon var bara vikarie, och ingen de tänkte ta in igen.

Själva situationen var sådan att jag hade varit jättesjuk (njurbäckeninflammation och blodförgiftning, en snabbsänka på upp emot 500.) Hade legat på sjukhus i 6 dagar, och sen varit sjukskriven 4 veckor. Skulle tillbaka på en kontroll för att se om jag hade bakterier kvar eller om jag var frisk. Jag kommer till läkaren, kikar in i rummet och ska bara fråga om det går bra att jag kommer in. (Skulle bara ta ett blodprov, "dropin" typ.). Då snäser hon åt mig och stänger dörren. Sen när jag väl får komma in (efter att hon pratat klart med sin kollega om helgens avsnitt av let´s dance), så frågar hon mig om jag kommit på själv att jag ska komma in och ta prover eller om någon har sagt åt mig att komma dit. Vilken jävla kärring!!

Jag har varit med om folk som jobbar med äldre som står och säger högt och tydligt "gud det luktar gammal gubbe här...usch!" och "Fyfan hon har skitit på sig, jävla äckligt!" precis framför brukarna/kunderna/patienterna. Så jädra vidrigt att uttrycka sig så. Visst, är det första gången och man verkligen inte kan hålla sig, man är oerfaren och fattar inte att det sårar, så kanske det är förlåtligt? Men är det en som jobbat ett bra tag och är erfaren, så är det fan hemskt!

Jag har alltid varit lyhörd, försökt se på patienten som om det vore jag själv som var patienten. Man ska alltid vara trevlig, och även om det luktar skit eller gammal gubbe så kan man hålla det för sig själv!



Nej vissa ska INTE jobba inom vården. Och vissa ska det verkligen! Som tillexempel dem på överviktsenheten.


Jag hoppas att dem vet hur fantastiska de är! Jättetrevliga och snälla! Omtänksamma och förstående. (Mot mig iaf.) =)

Dietisten jag har där är superbra, och hon kommer med förslag och lösningar ang mat, som passar mitt arbete och mina tider, perfekt!
Läkaren jag har där är effektiv och proffsig. Idag när jag var på apoteket och hämtade järntabletter så sa dem att jag hade 4 nya omgångar att hämta, och jag som trodde dem var slut efter denna omgång. Då hade tydligen Nicklas (läkaren) skrivit ut det åt mig när jag var på ÖE sist, för att han såg att jag hade lite kvar. Skitbra!
SSK som jag pratade med på telefon igår var också superbra, jättegullig och trevlig. Trevligt bemötande och förstående. Kanon!



Mycket ord, men jag har tänkt på detta hela dagen... Kram Sofia

ÖE har ringt....

Jag glömde tala om för er att dem ringde mig igår från överviktsenheten i Uppsala. Dem hade fått ett återbud, så de undrade om jag hade tid att träffa kirurgen igår. Jag hade precis jobbat natt, var trött, hade ingen bil att låna heller, så jag sa vänligt nej. Hon förstod sa hon, när jag förklarade situationen. Hon sa också att en kallelse kommer att dimpa ner i min brevlåda när som helst i alla fall, till möte med kirurgen. =) Det tackar vi för. Det har gått 2 månader sen jag var på infodag om överviktskirurgi. Väntetiderna är hiskeligt och orealistiskt långa just nu. Fy fan...

Från första kontakten med läkare om just överviktskirurgi, har det gått 1,5 år nu ungefär. Så det är skönt att det börjar hända lite grejer! Väntetiden ger mig mer tid att tänka över, och att prova olika dieter och sätt att försöka gå ned i vikt på. Det är bra! För operation är ju en väldigt drastisk åtgärd, men kommer man inte längre, utan bara står still, och har testat allt, så är det ju en mer fungerande metod. Hur som helst så är inget uttaget i förskott, jag är ju inte säker på hur det blir, ÄN. Överviktsenheten ser mig som lämplig för kirurgi, men jag ska ju prata med kirurg och få det bedömt också... Det visar sig helt enkelt! =)

Ha en bra dag i det härliga solskenet! Kramar Sofia

Onsdag!!

Bjuder på en bild som jag tog på väg hem från jobbet i morse! =)


Har jobbat 2 nätter i rad nu. Det är sovande natt, som jag skrev förut, men jag har suttit uppe till halv 1 typ, och kollat webtv, sen sovit till 7. Så lite seg är man allt! Jag önskar att jag jobbade inne i stan, så jag slapp låna bil hela tiden av folk för att komma till jobbet... (Våran bil är trasig, inga vinterdäck, slut på batteri, mm.... Väntar tills i vår med att laga den.) När jag jobbade inne i stan så gick jag ju alltid till jobbet, eller cyklade. det blev mer vardagsmotion på det viset. Men men, jag trivs bättre än jag någonsin trivts på ett jobb, så det är helt fantastiskt ju!! =)

Matdagen so far:

Frukost - 1 smoothie (egengjord med lättyoghurt, banan, björnbär o hallon i)
Mellis - 1 smoothie och en lingongrova med skinka o grönsaker
Resten av dagen kommer senare....

Jag ska dra med mig min sambo ner till stan idag, så får vi lite promenad och han får klippa sig, som han tänkt göra länge nu =)

Kram /Sofia

Utkast: Jan. 25, 2011

Jag stod emot frestelsen!!!! Chokladbiten förblev oäten och nu mumsar jag i mig salladen jag hade med mig...måste erkänna att den smakar lite sådär för jag ville ju egentligen ha choklad ;D


Sitter på jobbet... Har ångest! Lunchen bl...

Sitter på jobbet... Har ångest! Lunchen blev uppskjuten och jag åt ju frukost kl sex.. HUNGRIG! Hittade en chokladbit i väskan.. Den bränner, men har inte ätit något av den.. Men ooh så nära det är!! Faaaaaan va pissjobbigt att kämpa mot sötsuget konstant... Trött..


Linneas rutiner går som på räls..?!

Hejhallådär!
Ja, som rubriken lyder så går saker och ting faktiskt som på räls nu. Efter alla resor och krongliga incidenter är jag åter på banan och hej vare går! ;)
-varje morgon fixar jag 2 portioner smoothie bestående som jag sedan fördelar hälften på morgonen med två ryvita hårdbröd, och den andra delen dricker jag till mellis mellan lunch och middag!

Linneas smoothie
2 portioner:

2dl brämhults apelsinjuice
1dl naturell lättyoghurt
1dl havremjölk
1dl frysta hallon
1dl frysta halvtinade jordgubbar
1-2 passionsfrukt

Jag mixar allt tillsammans med en stavmixer och sen in kylen med det jag inte dricker. Såååå gott och mättande.
I morgon ska jag byta ut vissa saker , tex ska jag ha i kiwi istället för passionsfrukt och en annan gång gjorde jag egen granatäppeljuice istället för apelsinjuicen....men grunden och mängden är densamma varje gång.
Dock behöver du en råsaftscentrifug för att göra granatäpeljuice, lite överkurs om man inte äälskar sånt som jag!

Sen har jag gjort en sallad till lunch bestående av:

grönsallad
grön paprika
körsbärstomater
gurka
1 dl keso
räkor i egen marinad

Inga kolhydrater till lunchen i stort sett alls, ett tips jag fick från Ia´s blogg som jag länkat till!

Puss på er, nu ska jag fortsätta jobba :)

Dagen!

Update om dagens mat och motion!

Idag gick jag promenad på 6000steg (ca 4 km), till centrum, sen till min pappa och sen till affären och sen hem.
Maten har varit sådär, lite för få måltider, men lite mycket kalorier....

Frukost - en lingongrova med kalkon och grönsaker
Mellis - 1 Naturdiet
Lunch - ½ smörgås med tonfiskröra & grönsaker + kaffe
Mellis - Kaffe+1 knäckemacka med mjukost
Middag - Fläskfilé, rostade morötter, sallad och sås

Nu ska jag iväg och jobba natt. Sovande natt. Det är bra, eftersom man inte måste äta en massa då ;)
Käkar nog frukost innan jag åker hem imorrn, vid 8. Har med mig en hemmagjord smoothie med vaniljyoghurt, banan och hallon i =)

Kram Sofia

Hej älskade vänner och läsare! Nu har jag ...

Hej älskade vänner och läsare! Nu har jag jobbat intensivt i en period så bloggandet har blivit lidandes..... Måste verkligen skärpa mig! Sitter på bussen påväg hem, nattjobb tär på en! MEN inatt åt jag nyttigt, hade med mig knäckebröd, och en hemmagjord smoothie!! Blev även min frukost nu på bussen :). Lunch blir målidsersättning och middag får ni se sen ;) GOD NATT ÖNSKAR LINNEA


Framgång.

Här är en länk till aftonbladet, där dem som är nominerade till årets viktklubbare kommer med tips
om träning mm! Kul att se framgångshistorier!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article8087934.ab

Kram på er!

Solen tittar fram! =)

Härligt väder idag, eller hur?!
Har haft sovmorgon, druckit en naturdiet nu, och ska ut o röra på mig nu! Man kan inte sitta inne i sånt här väder! Idag mår jag bra och är pigg, och allt känns underbart =) Hörs senare, hörrni!

Kram Sofia

untitled.

Dagen i matväg har ej varit bra! Sovit länge och inte mått bra.
Åt lite nudlar till lunch, och sen köpte vi hämtmat. Fy på oss...
Men nu mår jag bättre och ska göra mina situps hade jag tänkt!
Sen blir det nog till att sova, är så jäkla trött och seg idag!

Imorrn blir det nåt nyttigt, och ut o röra på sig! =)

Kram Sofia

Lördag!

Hej på er! Igår var en trevlig dag, med simmande, affärer, middag och vin ihop med Linnéa!
Idag är en mindre trevlig dag om man ser till hur man mår, är väldigt bakis =( Inte bra att dricka vin på nästan tom mage... Men imorse mina vänner, vägde jag mig, och hade gått ner 3,5 kg sedan vi vägde in oss sist. Riktigt så stor är inte minskningen, eftersom jag var uttorkad, och hade kräkts inatt, men det går framåt! Eller nedåt kanske man säger =) Hoppas det fortsätter så!

Nu ska jag inta soffläga och se lite på tv!

Kram Sofia

Nice!

HERRE-gud.

Jag är helt slut efter en heldag ihop med Linnéa. Vi har simmat, och jag simmade 1 km (40 längder) på 45 minuter. Linnéa var lite snabbare, 40 minuter. Det var jobbigt må jag säga, men skönt efteråt =) Sen gick vi i affärer i ett par timmar. Vi e så duktiga!!

Kram Sofia

Torsdag.

Var ingen söt läsare som hade några träningstips =( Tråkigt!

MEN, jag lär mig sakta men säkert vad jag klarar av, och det blir hela tiden roligare att röra på sig =) Roligast när man ser resultat i form av mått o vikt, helt klart! =)

Har jobbat i en evighet idag, och glömde såklart stegräknaren hemma... Hade tänkt använt den idag o kollat hur mkt jag egentligen rör på mig på jobbet. Är iaf helt slut nu efter mitt jobbpass mellan 12-23. Har inte ens orkat göra mina 100situps idag, FYY! Men gör fler imorrn istället! Bara dem blir gjorda!

Mat idag
Frukost:
2 ryvita med keso+kaffe
Mellis: 1 Naturdiet
Lunch: 1 Naturdiet
Mellis: 1 Naturdiet
Middag: Hemmagjord biffgryta med ris
Kvällsmål: 1 Naturdiet


Nu e de sovtajm! Kram Sofia

en sida ur LIinneas gamla dagbok!

Torkade en tår när jag idag hittade min gamla dagbok från 2007..slog upp en dag då jag tydligen var påväg till en arb. intervjue...såhär stod de:
-när jag var påväg mot arb.intervjuen och försökte förbereda mig som bäst så mötte jag en gubbe, "Hej Bamse!" och så fortsatte han gå..katastrofen var ett faktum.
Ville bara gråta och sjunka genom jorden samtidigt som jag blev förbannad! Det första han tänkte på när han såg mig var alltså bamse...
Längst ner på sidan hade jag skrivit "Nu ska jag ta tag i mitt liv,INGEN ska kunna säga så igen"...

Så fel jag hade, man kan inte förändra sitt liv pga någon annan,eller FÖR någon annan.
Man kan heller inte hämta kraft och vilja ut en sån negativ hemsk komentar!
Jävla gubbjävel...rent ut sagt! Såhär tre år senare kan jag däremot hämta kraft och motivation ur denna sidan ur mitt liv, NU gör jag det här för mig själv!


Linnea har fått inspiration!!!

Härligt!!! För första gången så har jag hittat en tjej som bloggar och var i exakt samma sits som jag är! Så häftigt att se framgång på mina vilkor, om ni förstår?!
Hon har lyckats gå ner 44kg och det är ju ungefär vad jag vill gå ner! Har mailat henne idag så få se om hon svarar :)!

Gick ner till gymmet idag igen, skulle egentligen haft en vilodag men körde ändå, dock segt som fan!
Ska verkligen försöka köra mer kondition än vad jag redan gör, förlänga promenaderna med hunden och sen köra styrka på gymmet...

idag har Linnea ätit:
-ingen frukost FYYYYYYYYYYY!!!!!!
-kycklinghgamburgare med sallad/grönsaker till lunch
-soppa (hemgjord buljong grönsaker kalkon)
-proteinbar isamband med träningen
-ryvitä hårdbröd till kvällsmål

I morgon tar vi nya friska tag, ska köra en riktig PANGSTART nu på mitt nya liv..blev inspirerad från bloggen jag berättade om! shakes och åter shakes my friends!
NU ska Linnea och hennes massiva träningsvärk gå till soffan .....hörs i morgon! :)


Hej kissekatter =)

Nu är jag på jobbet, detta är ett tidsinställt inlägg =)

Jag ville bara slänga ut en fråga här:


Vilka är era bästa träningstips för någon som inte gillar att träna särskilt mycket?



Finns garanterat fler överviktiga än jag som inte är särskilt förtjusta i att träna (främst för att man måste visa upp sig för andra när man svettas som en gris o flåsar som en hund) ;)



KRAM Sofia



Här bjuder jag på en bild från en av mina ...

img_0311 (MMS)

Här bjuder jag på en bild från en av mina promenader på fjället i Åre! Ljuvligt och en av dom vackraste stunder i mitt liv såhär långt :). Håll tillgodo :)


Dagen lider mot sitt slut, Linnea är tröööött...!

Har precis ätit världens Godaste middag, hemgjorda kycklingburgare med osötat fullkornsbeöd, massa sallad och tzatziki gjord på yoghurt! MmMmmmmmmm :D! Innan middagen var jag nere på gymmet, gick inte lika bra som igår , men jag var iaf där och gjorde mitt bästa gör dagen! Vad har ni andra gjort idag???!!! ;) over and out! //linnea

Bikini!!

Man behöver inte ha fula badkläder bara för att man är tjock ;) Här är min bikiniöverdel. Den kommer jag att ha användning av här om några dagar, hihi =) För vi ska simma! Jag och Linnéa. Hujeda mig vilken jävla grej... Var år sen sist.

 

 

Jag var en riktig fena (hihi) på att simma förut, gjorde det 3ggr i veckan i 2 års tid, ihop med en kompis. Vi brukade simma en kilometer på 30 minuter ca. (40 längder i en 25-metersbassäng) Då var vi i form minsann. =) Hittade gamla bilder på mig i bikini från den tiden, och tro det eller ej, men då hade jag nästan ett sexpack på magen, lite konturer, lita antydan till ett sexpack, himla fint. DIT vill jag komma igen!

 

 

Sen hur man ska krångla sig ner i bassängen utan att alla ser en, får vi lösa sen... Ångest alltså... =(

 

 


Alkohol

Pssst...

 


Det går bra nu

Gokväll!

Dagen bjöd på frukost i form av 2 ryvita med leverpastej och gurka, mellanmål naturdiet, lunch naturdiet, mellanmål 1 kopp kaffe, och middag hemgjord burgare (Utan bröd) med grönsaker och tsatziki. Kvällsmål får vi se om jag orkar. Är mätt nu, men senare blir man kanske hungrig, då blir det en naturdiet.

Motionen har blivit en promenad med stavar till kyrkogården för att tända lite ljus, sen hem till Linnéa, sen till affären och sen hem. Ca 3 km blev det! PLUS massor med situps och lite andra muskelövningar. Är svin-nöjd med min dag!! =)

Naturdieten funkar inge bra om man BARA äter den. För det blir inte BARA den. Man är hungrg o sugen på allt annat om man bara kör naturdiet... Bättre med nåt riktigt mål om dagen också! Jag läste någonstans att kroppen behöver runt 1000 kalorier för att alla organ i kroppen skall fungera optimalt. Vet ej om det stämmer, men om jag äter nyttig frukost, och nyttig middag, och resten av måltiderna är naturdiet så ligger jag runt 1000. Det är ju bra!

Enligt listan på hur mkt kalorier man gör av med så har jag gjort av med ca 450 kalorier, enbart på promenaden. Great!



Kram Sofia

Ny dag, nya tag :) Linnea is on fire!

Idag vaknade jag tio, bättre än senaste dagarna då jag vaknat efter tolv.. Åt en bra frukost bestående av: - naturell lättyoghurt med osötade branflakes - osötad hembakad fullkornsmacka m keso+paprika -lunch blir kalkon/grönsakssoppa Har städat och efter lunchen ska jag ner till gymmet igen! Lika bra att köra hårt när man kommit igång och faktiskt tycker det är kul..

Psst...

Missade ni förresten inlägget med alla bra länkar o videon med bra träning för lår o rumpa? Här är det!!

http://twofatladies.blogg.se/2011/january/utkast-jan-17-2011.html

Kram Sofia

Solen tittar fram! =)

Hej på er!

Idag skiner solen, så jag funderar på att ta med mig sambon och mina gåstavar på en långpromenad! =)
Så himla skönt med lite sol, äntligen!! Måste passa på o njuta av den nu, för imorrn jobbar jag i 11timmar. 12-23... Suck. Så himla dum tid. LÅNG dag blir det alltid, och jag är alltid helt slut när jag kommer hem från jobbet =(

Nej tänk positivt nu! En grej som kan hjälpa mig tänka positivt är att vågen visade bra siffror i morse ;) Men ÄN ska man inte ropa hej, det måste ju ske en stadig nergång innan man kan känna att det händer nåt på riktigt =)

Kram Sofia

Linnea is alive and kicking!!!!

Dagarna efter Åre-resan har verkligen INTE varit ultimata, det kan jag inte påstå..låångt ifrån!
Sovit till tolv om dagarna och glömt att äta, eller struntat i det ibland i brist på ork...har inte ätit onyttigt all, det är jag iaf stolt över! Inget godis eller cola, eller takeaway mat...men jag har ätit för lite och det är heller inte bra!
Men idag så tog jag tag i ätandet igen, mer mat till folket! ;)

-soppa till lunch (buljong, grönsaker,rotfrukter och kalkon)
-kaffe och liiten rulltårtbit..mormor säger man inte nej till ;)
-måltidsersättning i form av en nutrilett bar..
-grov osötad smörgås m keso och paprika

Sen så har jag gått promenader med hunden idag, OCH varit på gymmet....
Orkade cykla  en halv mil på 10.07 min :) Svetten rann och jag flåsade som en gnu! haha
Lite styrka också, rygg och mage fick sig en genomkörare! Jag är GRYM! Dessutom så gick jag dit och hem....så fick ytterligare 3km rask promenad...många bäckar små antar jag? 

Fan hörrni, jag börjar nästan gilla träningen och den nyttiga livsstilen....det är lättare än jag trodde...och det galnaste av allt..jag tror nästan att jag klarar det här..!? Det är nog första gången...

Puss i ljumsken från eran Linnea :) 

 


Mums med sallad!

Hellu på er!

Idag har jag gått promenad på 30 min, och sen rensat förrådet o åkt o kastat 2 billaster med tunga grejer, så lite av varje har det blivit. Tog mig/oss 3 timmar allt som allt med promenad o rensning. Hade stegräknaren, som jag brukar ha, men den har börjat nollställa sig själv, så det stod 370 steg efter 30 min promenad, VAFAN?!?! =) Ska nog börja köra med stegräknaren på mobilen istället som jag ju upptäckte häromdan att jag hade... =)

Kvällsmaten blev nu nästan 2 timmar sen mot vad den egentligen ska, eftersom vi glömde bort mat när vi höll på o rensa... Men eftersom jag skippar en naturdiet så kan jag äta lite mer till middag än tänkt. Det blir INTE lax, potatis o sallad som jag skrev tidigare, det blir ugnsbakad Lax  och 2 olika sallader till. (kunde inte bestämma mig, hehe) En ceasarsallad och en sallad med gurka, paprika, rödlök och rädisor. Och en vinegrette till den sistnämnda.

Fy fasen va gott, och nyttigt! (Om man inte räknar med dressingen i ceasarsalladen, men det är bara litegrann, så den kan gott slinka med.) INGA nämnvärda kolhydrater i dagens middag. Nice!

Vad ska ni äta till middag? Och har ni tips på god och kalorifattig mat?

Kram Sofia

LINNEA!! Min middag och morgondagens lunch...

img_9436 (MMS)

LINNEA!! Min middag och morgondagens lunch, kalkon/grönsakssoppa .... Smalt och mumsigt :). Go viktras goo!!!!!!!! Nu ska jag ner på gymmet och cykla samt köra lite styrka.. Puss!!


Ny design

Ny design på bloggen =) Klicka uppdatera webbläsare om du inte ser den =)

Kram Sofia

Sovmorgon...

Hade ställt klockan på 8 för att gå upp o äta frukost, som är så viktigt. Men när jag vaknade kände jag mig som en påse skit ungefär. Ångest och ont överallt! FY! Så jag somnade om. Sen kom min sambo och väckte mig vid 11 igen. Då kändes det konstigt nog mycket bättre! Mitt matschema blir lite annorlunda när jag går upp sent, men då blir det helt enkelt bara ett mål mmindre. Så hittills har jag bara hunnit äta frukost...

Såhär blir min dag  i matväg:

Sen frukost/Lunch: 2 ryvita med leverpastej och gurka (ca 120kcal)
Mellis 1: 1 Naturdiet (104 kcal)
Mellis 2: 1 Naturdiet (104 kcal)
Middag: Lax, potatis och sallad (Liten mängd, på assiette) (ca 240kcal)
Kvällsmål: 1 Naturdiet (104kcal)

Totalt 672kcal


Nu ska jag gympa. Har ni testat övningen på videon nedanför nu då? =)

Kram Sofia

Länkar mm!

Lite länkar jag hittat. Källkritik mm får ni stå för själva ;) Men man kan kanske lära sig ett och annat?


Beräkna din förbränning i vila (om du inte motionerar alls)
http://www.kalkyleramera.se/kropp/kalori-forbranning.php

Beräkna vad du förbränner när du motionerar (Skitbra sida eftersom den går efter din vikt som du fyller i!!)
http://www.viktvakten.se/kaloriraknare_rakna_kalorier.htm

Räkna ut kalorier i maten du äter!
http://www.kaloritabell.com/kaloritabell_a_till_o.html#L

BMI-kalkylator!
http://www.minspecialk.se/bmi-calculator.aspx?gclid=CMXfiPukwqYCFUww3godygMOHQ


Avslutar med en bra träning för lår och höfter, enjoy!!
Detta vill jag att ni testar, NU PÅ EN GÅNG! =)
Jag orkade 10st repetitioner bara, man ska göra 30-60st.......Vänta några veckor så ;)

 

Godnatt på Er! Kram Sofia


Tankar om mat o motion

Tiden går riktigt långsamt när man är hungrig alltså... Inte för att jag ska äta nåt mer idag, men iaf =) Det enda jag tänker på är mat. Och jag fryser hela tiden. Linnéa påpekade idag att ett tecken på att man förbränner är att man fryser. Herregud, om det stämmer så förbränner jag hela tiden ;) Nej skämtåsido, det är kallt här hemma också... (Men jag inbillar mig att jag förbränner hela tiden.)

Imorgon hoppas jag att det inte regnar och är glashalt som det varit idag. Har inte ens gått ut idag. Har haft tvättstugan, och har möblerat om i sovrummet, och det är typ det jag gjort idag!

Imorgon har jag tänkt gå en långpromenad. Sådär länge så man knappt orkar sista biten hem.
Så man ba ropar: "Halllllååå kan någon BÄRA hem mig?!?!". (Vilket ingen kan eftersom jag för det första är för tung och för det andra är det bara små barn man bär omkring på....)


Nu ska jag öka dosen situps tror jag. Från 50 om dagen till 100 om dagen. Vad tror ni?!
50st om dagen har gått skitbra nu i 2 veckor. Lite kämpigt med de 5-10 sista, men får man bara vila några minuter så kan man nog klämma in 50 till =)

Nu ska jag se lite på tv, göra lite situps och sen ska jag sova. Hörs imorrn!!
Kram Sofia

Vikt o mått!

Dags för invägning och mätning!!

Datum 17/1-2011


Sofia

Längd: 167
Vikt: 142,5 (+0,5 kg sen förra invägningen)
Har vägt som mest: 146
Mått runt midja: 110,5 (-3,5cm)
Mått runt mage: 134 (-2cm)
Mått runt stuss:137 (-1cm)
Mått över byst: 122 (-1cm)
Mått runt ett lår: 86 (+-0)
Mått runt överarm: 46 (+-0)
Målvikt: 70
Kvar till målvikt: 72,5


Linnea


Längd: 157
Vikt: 106 (-4kg sedan förra invägningen)
Har vägt som mest: 111
Mått runt midja: 105 (+-0)
Mått runt mage: 131 (+1cm)
Mått runt stuss: 129 (+1cm)
Mått över byst: 119 (+-0)
Mått runt lår: 74 (+2cm)
Mått runt överarm: 38,5 (-0,5cm)
Målvikt: 60
Kvar till målvikt: 46


Thats it! Nu kör vi 4 hårda veckor till!!
Kramar Sofia & Linnea


Monday

Måndag, tråkiga måndag!! Idag har jag försökt hitta alternativ till naturdieten, som har liknande kalorier, och liknande av protein, fett och kolhydrater. Det är INTE lätt! Jag har lyckats när det gäller kalorierna, men inte jättebra med resten.

Frukost: 1 Naturdiet (104 kcal )
Mellis: 1 Naturdiet ( 104 kcal )
Lunch: 2dl Svampsoppa ( 120 kcal )
Mellis: 1 Ryvita med ytterst lite smör, leverpastej och smörgåsgurka ( 90kcal )
Middag: inte ätit än, men det blir 1 Naturdiet (104kcal)
Kvällsmål: inte ätit än, men det blir 1 Naturdiet (104kcal)

Totalt idag när dagen är slut har jag alltså ätit 626 kalorier.
(plus/minus några få gram eftersom jag inte räknade exakt på grammet med leverpastjen och smöret.)


Ikväll kommer Linnéa, då kommer vi uppdatera er med vikt och mått och bilder, så stay tuned!! =)
Kram Sofia

Linneas livstecken.... Sorry men jag har v...

Linneas livstecken.... Sorry men jag har varit bortrest i jobb och haft absurt mkt att göra! Maten har absolut blivit lidandes, fanns inte möjlighet att laga mat så antigen Fick vi värma i micron eller köpa färdig.. Riktigt svårt och jag gav upp lite om jag ska vara ärlig! Men direkt när jag kom hem igår så började jag på mitt schema, lättare än jag trodde att komma igång igen. Men.... Skulle tro att dom ca 4 kg jag gått ner är borta nu.. Gått upp minst hälften tror jag! Ska väga/mäta ikväll hos Sofia, Wish me luck!!!! Kram Linnea


Dagen som gått.

EN kaka slank ner idag, en pepparkaka. Och en kopp kaffe med mjölk.

Frukost: 1 naturdiet
mellis: (Hoppade över...)
Lunch: 1 naturdiet
mellis: (1 kaka o en kopp kaffe)
Middag: Rotfruktsgratäng med kassler o pepparrot i.
kvällsmål är inte ätit än, men det blir en naturdiet.


Middagen som blev över blev en matlåda.

Nu blir det situps och sen kolla på tv. Kram Sofia

Fika utan gott.

Idag ska jag på födelsedagskalas. Sånt är svårt. Att inte käka massa god tårta o bullar o kakor. Det är ju så himla gott... Nej inget av det ska slinka ner idag ;) Men en kopp kaffe eller 2 blir det iaf!

Kram Sofia

Pizza.

Fuskat idag med pizza... Efter 4 dagar med naturdiet är man så sjukt sugen på allt.... ;)

Men vi tog en promenad idag iaf, och lär bli en imorgon med för att förbränna lite av pizzan iaf.
Blir lite sur såhär i efterhand att jag åt den idag, men när jag åt den var den huuuur god som helst =)

Hårda tag imorrn igen. Ett felsteg är inte hela världen.
Kram Sofia

Måtten

Måste bara säga att snart e det dags för vikt o mått. Den 17:e har det gått en månad sen sist vi uppdaterade er! Kommer bli spännande! Har itne hänt massor på viktfronten, men måtten kommer nog visa sig bättre =) Provmätte lite idag, och det ser lovande ut =)

Kram Sofia

Naturdieten.

Shakin!! Ja alltså så syftar jag på mina shakes jag dricker. Funkar great. 6 måltider om dagen, en av dem är riktig middag. Kört i 3 dagar nu, så det går bra. Har aldrig varit såhär hungrig förut, så här mycket.... Men å andra sidan så har jag nog heller aldrig kännt mig så pigg på nåt vis. Man får ju i sig det man behöver via shakesen, och kanske har jag missat det innan, eftersom jag känner att jag har mer energi nu?!

Nej nu ska jag gympa lite med sambon, sen blir det en promenad senare idag.
Kram Sofia

Ordentlig dag


Stavgång 35min idag!
+Gympa med 50 situps, 20min redskap

Mat
Frukost: 1 naturdiet, 1 hårdmacka med kalkon på
Mellis: 1 naturdiet+bär
Lunch: 1 naturdiet
Mellis: 1 naturdiet
Middag: Hemgjord hamburgare utan bröd, bara aioli och grönsaker till
kvällsmål: 1 naturdiet


Liiite yr i bollen på eftermiddagen innan middagen precis, för lite i magen skulle jag gissa. Imorrn ska jag jobba, då kör jag 2 mål mat o 4 naturdiet. För 6 mål om dagen ska man (jag) ju ha. Keep up the good work nu Sofia! Tackar det ska jag! ;);)
Kram Sofia

Hola Amigos!

Ni vet väl förresten att det är olika kategorier i bloggen? Kolla i vänsterspalten =)

Kram Sofia

Update om minskat midjemått =)

Efter 1,5 dag med naturdiet och träning går det framåt. Antingen spelar min våg mig ett spratt eller så är jag nere på samma som innan jag gick upp 2 kg innan helgen! Så det gör mig lite mer motiverad.

Man är hungrig o lite seg o har träningsvärk mest hela tiden, men det lönar sig nog i slutändan! På tal om träning. Jag o sambon har ju träningsscheman som vi gjort ihop, och följer sedan 3/1 (som på sånär en promenad som jag missat p.g.a ryggvärk). I alla fall, schemat innehåller situps, armhävningar, träning med mina redskap jag fick i julklapp, och tillsist promenader. träningen har gjort att jag minskat 2 cm runt mage och 2 cm i midjan. Inte mycket, men alltid något! I övrigt är det samma mått som sist.

Nu ska jag ta o blanda till en naturdiet. Har gått 2,5 timme sen sist.

KRAM Sofia


Dagens intag för linnea

Idag har jag fått i mig följande : frukost-1,5 dl naturell lättyoghurt med rågflingor och en apelsin. Lunch - fullkornscous couscous sallad med tonfisk, morot, gurka och tomat med en skvätt av balsamvinäger! Mellis - apelsin och en hårdmacka med skinka. Middag - kyckling med ajvar relish och kokosmjölks sås serverad med rivna morötter och gurka/tomat.. Kvällsmat en 1,5 dl lättyoghurt med två hårdmackor. Lite för mkt kanske, kunde skippat knäckemackorna efter middagen .... Men men jag har iaf hållit mig ifrån socker och annat skit! Morgondagen KOMMER att bli kaos med maten men det vet jag, bara ånga igen sen... Puss Linnea

En kort ljuvlig uppdatering från Linnea ...

-4kg!!!! På inte ensnen vecka och bara en dag med pulver, men har verkligen låtit bli socker och allt onyttigt! Räknat kalorier och det verkar ge resultat! FAAAAN va underbaart :D . Fortsätt så linnea Jajjemensan fattas bara! Pepp pepp, ner på stan å träna nu för i morgon åker jag till Åre... Håller tummarna för att tåget inte är inställt eller sent.. Spännande att se hur maten funkar där borta!

Senil?

Men har jag blivit senil eller...? Imorrn ska jag INTE jobba, för det är inte torsdag imorrn. Det är onsdag bara imorrn!! Gud jag tror jag blivit sjuk. (pulversoppans fel, hungrig o glömsk blir man.) Jag höll på o förbereda allt, fixa bil att låna, la fram matlåda ur frysen, mm. Så Kom min sambo o sa att det var bygglov på tv ikväll, och att vi kanske kunde gå o hyra en film om det ändå inte var nåt bra på tv ikväll... Då föll poletten ned att det var tisdag idag...

Kram på er! /Sofia


Nota

Notan för en helg med onyttigheter + 2 till 3 dagars ouppmärksamhet på vad jag stoppar i mig = +2kg.

BLÄ.



/Sofia

Pulverdiet

Lite bättre humör idag än igår, men fortfarande inte helt okej... ;)

Har haft Linnea på besök, trevligt trevligt! Fick lite pulver av henne, forest fruit (stavning?), den var god faktiskt! Idag kör jag stenhårt med pulver. 5 pulver och 1 riktig måltid, som blir middag. Har pulver hemma för 3 dagar nu. Vill köra stenhårt i några dagar nu, men jag vet inte om jag orkar med att jobba på enbart pulver i magen. Testa o se kanske? Eller låta jobbdagar få vara 2 riktiga måltider, eftersom jag rör på mig mycket då. Borde köpa hem mer om jag ska köra stenhårt, men det är så jäkla dyrt ju... Har inte så mkt pengar nu.

Ska försöka ta mig ut o gå idag också, men jag har så ont i kroppen efter gårdagens promenad, herregud säger jag bara... Man går ju o spänner sig hela tiden när det är halt... Så vi får se hur det blir med den saken. Vet att jag kommer att röra på mig massor imorrn, för då jobbar jag. Det är som ett enda långt träningspass på 11 timmar ibland. Gympa ska jag göra idag iaf, det ska jag göra nu!

Så hejdå med er. Kram Sofia

Underbar upptäckt! Jag glömde att skriva u...

Underbar upptäckt! Jag glömde att skriva upp grönsaker 50kcal och varma koppen 55 kcal och nu en apelsin 55 kcal... Alltså 160 kcal ytterligare ... 662+160 = 822 ... plötsligt blev dagens intag lite hälsosammare .. Puss från Linnea


Sego.

Sofia här...

Har inte dött eller så, har bara varit bortrest ett par dagar och är så trött o sliten nu. Har ingen vidare lust o blogga just nu om mat o vikt o träning mm, för det går inte bra just nu. Jag funderar på att göra nåt drastiskt, för att få en kickstart... Nån superdiet som man kan köra ett par veckor, som FUNKAR, så man märker att man KAN gå ned i vikt. Just nu står jag bara still, har nog gått upp ett kg efter helgen också skulle jag gissa (vågar inte kolla) ;) Har varit bortrest till en gammal kompis för möhippa o övernattning, och det blev mycket av det goda mest hela tiden.

Motionen har jag skött, men vad hjälper det om man äter massvis me goda saker (läs onyttiga)? Ikväll tog jag med mig min sambo ut o gick, inte så långt, men tid tog det, för det var halt så man gick o spände sig hela tiden. Har tydligen en stegräknare i min mobil, och totalt gick jag 3048 steg under promenaden. (ca 2km)



Imorrn är det hårdkörning som gäller igen. Och fortsätta med mitt schema med gympa o promenader.
Kram Sofia

Slutnotan för linneas dag..

Jag vet inte om jag ska vara nöjd eller inte, eller jo jag är nöjd SÅHÄR LÅNGT . Jag äter bättre, men är inte i land än. Idag har jag fått i mig : 662 kcal , 92g kalorier och 21g fett...för lite av vissa men för mkt av andra. Dessutom när jag har tränat.. JUSTJA det har jag glömt.. Jag tränade idag :)! Cyklade 5km på 12 min , tränade även rygg och bröst... Lite lagom. Näe... Det är så svårt att få i sig rätt av det ena men lite av det andra, svår balans! Ska fundera mer över kvällen, fundera ut en lösning! Just nu så springer jag runt å städar, i morgon ska jag tvätta innan resan till Åre på onsdag samt packa!! Usch NERVÖS!:( Go natt på er bloggvänner önskar Linnea :)

Kalorier, kolhydater, protein å fett snurrar i huvudet!

LINNEA: Jag har de senaste dagarna försökt räka ut allt jag ska få i mig nu när jag ej "flyter" ... Har ju valt att ej genomgå gbp ännu utan tänker vänta. Det är mitt beslut och jag ät glad att jag fattat det. På min "flyt"diet skulle jag få i mig 1250 kcal, 150 g kolhydrater, 90g protein och ungefär 30g fett... Så nu gör jag mitt yttersta för att hålla min kosthållning innom dessa ramar. Jag får ju försöka att äta en energi- bar eller liknande när jag ska träna tror jag... Annars kommer jag inte orka! Just nu är det ap- kämpigt med att räkna allt och försöka hålla sten koll... Men det kommer jg lära mig med tiden och det kommer gå lättare och lättare! Sen är sötsuget en annan femma, just nu försöker jag äta en frukt varje gång suget blir olidligt... Funkar faktist ok. Idag har jag ätit: Frukost: 1,5dl naturell lätt yoghurt 0,5dl osötad musli 1 apelsin Lunch: Hemgjord chili con carne på kidneybönor, kycklingfärs och tomatsås. Fullkornsbulgur 1/2 portion Jag räknar allt och lägger upp det när jag ätit mitt sista mål för dagen! Nu ska jag till tandläkaren .... RÄDD! Wish me luck... PUSS LINNEA

Funderingar, rätt eller fel?

LINNÈA
Sitter på jobbet och böjat precis mitt  natt-pass, då har man verkligen tid att fundera och tänka på beslut och vad som är rätt eller fel för mig....
Efter att varit utan godis och dricka samt all form av fast föda i tre dagar knappt, så började jag verkligen tänka på om detta var rätt väg för mig att ta?
Jag har ett beroende, jag har ett problem som gör att jag missbrukar viss typ av mat. Då är väl inte gbp op den rätta vägen?
Men att ta till operation känns som ett val jag gör pga min bristande tillit till mig själv! Jag litar inte för fem öre på att jag klarar av att hantera mitt beroende och bli av med det, MEN samtidigt så VÄGRAR jag att fortsätta vara såhär stor! Därför tar jag till operationen tror jag...i grund och botten pga bristande tro/tillit till min egen förmåga och rädsla. Rädsla för att aldrig bli den Linnea som jag vill vara, som jag vet finns där inne under alla valkar och rädslor..
Då är det väl fel?
Jag har tagit reda på att det finns annan hjälp att få angående vikt-problem , så jag ska på måndag ta kontakt med överviktsenheten i Uppsala och prata med dom. Har hört talas om KBT-terapi, gruppsamtal och kurser samt piller som kan fungera bättre än dom jag ätit tidigare....
Det innebär inte att jag har skrivit av operation helt, men det betyder att jag med 99% säkerhet kommer tacka nej till denna tiden och hamna sist på vänte-listan! Så kanske ytterligare sex månaders väntan, och under dom sex månaderna så kan mycket hända!
JDessa nutrilett -påsar som jag köpt kommer jag fortfarande äta, men jag ska kombinera dom med riktig mat. Frukost och ev middag kommer intas i form av fast föda medans resterande måltider kommer bli nutrilett..så ser mina planer ut i nuläget! Ska även till gymmet i morgon för ytterligare träningshjälp...

Vad tycker ni? Gör jag fel?


Linneas världsbild har skiftat!

OMG!!! Shitshitshit hörrni detta är heela galet, heelt absolut sinnessjukt!
Idag tog jag mig en redig sovmorgon, gick ut med hunden och efter det satte jag igång min mobil som varit på laddning över natten....och där fanns ett röstmedelande!
Nyfikna??

Det var från kirurgen på Ackis i Uppsala, jag ska opereras om FYRA VECKOR!!! Startar flytet imorgon torsdag...
VAD HÄNDE?? Hänger inte med för fem öre, är oerhört glad men samtidigt fullkomligt totalt helhjärtat livrädd!
Vet knappt vad jag är rädd för, det är så mkt! Men efter att ha pratat med många många i samma sits så har jag förstått att det är normalt att vara skitskrajj....
Jag kommer ha genomgått en gbp om fyra veckor,det är totalt ofattbart.

Så dagen vart ju inte riktigt som jag tänkt, drog ner på stan och köpte nutrilett för 2 veckor,modifast smakar s.k.i.t enligt mig...dock smakar nutrilett likadant upptäckte jag :( Ska köpa mini-mjölk, fun light och bär i morgon som jag ska blanda det med så hoppas jag det smakar bättre.

Gick till Sofia också för att prata av mig lite, huvudet och alla tankar bara snurrade!
Har även rensat ut HELA kylen och skafferiet, i kylen finns en Ajvar relish,soja och citronkoncentrat....och i skafferiet finns Nutrilett och några konserver kvar! Behövde verkligen göra mig av med alla frestelser om jag ska klara detta!

Hade en riktig moffarkväll nu, typ sista kvällen någonsin (?) som jag kan äta vad jag vill,så jag slog på stort!
-coca cola
-tom & jerry glass kakdeg :D
-pizza calzone OCH
-en portion strips med vitlöksdipp

Nu är det slut!! I morgon börjar min verkliga kamp ,önska mig lycka till för jag har en känsla av att jag kommer behöva det!




Onsdagen

Utan att avslöja för mycket nu så måste jag säga att nu händer det grejer!!! Förhoppningsvis handlar nästa inlägg om det.... =)

Linnéa har varit här och vi har pratat en hel del nu ikväll om allt o inget som handlar om denna sega väntan på op. Men det är skönt att ha någon o prata med iaf, som sitter i samma sits, och som dessutom ligger lite före i processen. Jag ser och lär, och tar in känslor så att jag själv kan förbereda mig inför vad som komma skall.

Idag sov jag länge, så det var inte optimal matdag idag...

brunch - 2 ryvita med makrill i tomatsås och en smoothie
mellanmål - 1 banan
middag - tacos
mellanmål - 2 morötter



Middagen vart alldeles för mycket för att det var så gott, men resten av dan var bra mat, förutom för några mål. (men det gjorde ju iget p.g.a stor middag...)

Idag har vi (jag o min sambo) fortsatt med vårt träningsschema, med situps, gympa o promenad. Min promenad blev mycket kortare än den skulle, för min rygg är inte på kalashumör, har svårt att röra mig utan smärta. Frågan är om smärtan kan övervinnas och om man ska röra på sig ändå...? Blir det bara värre eller spelar det ingen roll? För om det INTE blir värre, utan om det "bara" gör ont, vad har jag att förlora på det? Den gör ju ont när jag bara sitter still också :P

Imorrn blir det lättare att hålla på mattiderna, för då jobbar jag. Går upp halv 8, äter frukost 8. Börjar 9, äter mellanmål kanske vid 10. Sen lunch vid 12 - halv 1. Sen mellanmål när jag slutar runt 3 (om jag har tur), middag vid 5-6 o sen mellis eller kvällsmacka. Blir perfekt ju =)

Nej men hejdå på er. Kram Sofia

Idag lyckades jag och Sofia ganska bra med...

Idag lyckades jag och Sofia ganska bra med mat och motion båda två verkar det som :)! Min frukost bestod av två grova smörgåsar med kyckling på ena och skinka på den andra samt 1dl yoghurt! Mellis blidde 1 osötad smörgås grov med skinka, gurka, tomat och sallad med en juice utan socker. Lunch blev dock sen men bestod av pastasallad av skaldjur och massa Mumma! Middagen uteblev helt pga ett möte... Dock avslutade jag dagen med ett skivat päron och lite lagrad ost! Så för att summera: idag åt jag för lite istället för att äta för mkt... Men jag åt ganska bra och det går åt rätt håll! I morgon fortsätter jag såhär :D PUSS LINNEA


Going great

Goddagens!!

Skött mig idag. =)

Frukost - 2 ryvita med kalkon
mellis - 2dl björnbär o banan-smoothie
lunch - rester från igår, 1 kokt potatis, 1 kokt morot och en liten bit kycklingfile


Resten av dagen ska nog gå bra, har mer smoothie färdig, gjort på lättyoghurt, banan o frysta björnbär. MUMS


Nu ska jag tvinga sambon att göra lite gympa med mig. Har som sagt löften att upprätthålla, o igår fuskade han ;)

Kram Sofia

Ett litet steg för människan men ett stort steg för linnea!!

Vägde mig idag, väntade mig att jag skulle ha gått upp nu när det har varit julmat och massa smock! Men icke! Vågen visade -0,8 .... Och det är på 2,5 vecka utan att jag verkligen ansträngt mig! Inte jätte mkt men tillräckligt för att höja moralen! Jag är mkt glad och nöjd ... Nu jävlar!! Sitter och pratar med Sofia och peppar varandra! Go Go GO!!PUSS

LINNEA : dagens första del har bestått av ...

LINNEA : dagens första del har bestått av 2 mindre osötade smörgåsar med skinka/räkor.. Mysko kombination men jag tyckte om de! ;) lunchen är snart färdig och kommer bli bakad potatis med hemmagjord "Skagen". I ärlighetens namn är det lätt cream fresh med räkor/krabba , kryddor och dill... Så ganska nyttigt ändå!! Och lite gröna saker i röran .. Mumma! Har pallrat mig ut på långpromenader fler gånger i veckan nu... Ska orka en riktig lång en idag efter lunch.. Puss Linnea


Nyårslöften!

Dåligt med uppdateringar nu under julen från min sida...

Kan börja med att hålla med Linné om att man sover länge, äter mycket, och äter onyttigt på julen. Vem gör itne det?? Man måste få äta julbord när det är jul, så är det =)

Det har ju hunnit vara nyårsafton också. Jag och min sambo har faktiskt avlagt nyårslöften som har med hälsan att göra. Vi har tillsammans gjort upp en plan (på 6 veckor till att börja med). I planen är det motion och mat, och vi måste hålla en viss motion per dag eller per vecka. V har börjat smått med promenader och lite träning man kan göra hemma, lite morgongympa typ, med hopprep, gummiband o andra övningar typ situps och armhävningar. Vi har börjat i liten skala så att man inte ska bli trött på det på en gång. Jag talar om om några dagar hur det går!

Idag står iaf en långpromenad på schemat, så ner till stan (ca 2km) och sen runt där nere in på olika ställen o sen hem igen. Visst det är inte världens jätteavancerade träning, men man håller igång ett bra tag iaf!

Nej nu får ni ha det så bra, och gott nyttigt år på er!
Kram Sofia

Fan va sorligt....

Sitter och deppar ihop totalt, att sitta ensam på nyårsafton var jobbigare än jag trodde.. Kunde inte sluta tänka på åren som gått och vad jag förlorat. I normalt tillstånd är jag väl medveten om vad jag har vunnit med detta också, men just nu känns det oerhört avlägset...
Min bästa nyår firades för två år sedan..på nästan samma plats som jag nu befinner mig på..fast nu ensam..då firades den med en speciell någon.
Vi åt hemlagad tre-rätters, myste i soffan framför en film och gick sen ut innan tolvslaget för att skåla i skumpa och såklart även den obligatoriska kyssen...
Det är de enda som snurrat i mitt huvud hela kvällen och hela natten, och jag har ju 12 h att fundera när jag jobbar...sådär va!
Minnen..ibland önskar jag att man faktiskt kunde radera dom man inte längre orkar med.





RSS 2.0