TGIF

Alex här!!

Thank god it´s friday! Sitter och lyssnar på Tracy Chapman och kollar mail, facebook mm. Ska sätta mig ute på balkongen strax och sola! Vilket underbart väder det är ute idag! 18 grader i skuggan! =) Igår när jag kom hem från jobbet vid 23, så bestämde jag att jag skulle sova ut idag, gå upp när jag hade lust, och sen bara slappa och sola! Så det har jag gjort, sovit ut alltså. Kl 12(!!) vaknade jag! Åt 2 ryvita till frukost med kalkon på, och en kopp te till. Mellis/sen lunch blev detta:

Naturdiet Kaffe latte, vitaminer och järntablett!


Har kommit igång ordentligt med tabletterna efter att ha slarvat en längre tid. Idag är väl 5e dagen i rad som jag kommit ihåg att ta dem =) Har placerat ut dem på ett ställe där jag ser dem, mitt på köksbordet! =) Då missar jag inte att ta när jag äter lunch!

Nej nu kan jag inte slösa bort mer soltid, måste uuuut på min balkong!! Här är en bild på balkongen tagen på kvällen, nu är där sol och mer plats eftersom stolarna inte står så längre =)




Hoppas ni också har underbart väder!! PUSS o KRAM på er!! /Alexandra

Ser inte heelt äckligt ut va? Denna underb...

img_5108 (MMS)

Ser inte heelt äckligt ut va? Denna underbara måltid intogs med käraste mor på ett berg i söndags :). Idag har jag solat och lunchat med en vän på stan! Fisk med färska räkor rödlök och fiskrom! Nyttigt och gott :) puss Johanna


härliga dag!

Alex här =)

Men herregud vilket fint väder!!! Och jag ska dra till jobbet strax!? =)
Hoppas att vi kan sitta ute i solen idag på jobbet, det vore skönt!

Jag har nu varit duktig med mat och motion, har gått ned det jag gick upp nu under påsken =) Så det är ju skönt! Ibland känner man bara "åhhh vaaaarför??!" när man väger sig och man gått upp 2 kg på 3-4 dagar. Jag blir så besviken, men fattar ju varför man gått upp! Konstig känsla på nåt vis! Men idag när jag såg att jag gått ned igen så var det inte "Wow! Va bra!!" utan mer "Okej, bra, back to normal." Typ ;) Man borde berömma sig själv mer än vad man gör faktiskt!

Idag har jag hittills ätit/druckit frukost - 1 naturdiet med kaffesmak - mums! (eller iaf inte äckligt!) =)
Lunch - Sparrissoppa och en rågrut fullkornsmacka med ost - mums det med!
Har med mig 2 naturdiet och en matlåda med fullkornspasta och kycklingköttbullar till jobbet...


Nu ska jag göra mig i ordning för jobb, först ska jag ta mig en liten tablettkocktail!! Vitaminer, järntabletter och ipren! De två förstnämnda måste jag äta för att jag ligger så lågt med lite blodvärden och sånt (kommer behöva ännu mer efter gbp) och ipren för ryggen. Har konstaterat att det är en inflammation i en muskel... Kom på häromdagen att jag haft EXAKT så här förut, och gick till läkaren, då var det inflammation i en överansträngd muskel i ryggen. Så jag tror det är samma sak nu.

Hej på er! PUSS o KRAM!! /Alexandra

klänning på!

Okej då, såhär ser den ut på =) Kram på Er!! /Alexandra

Klänning

Alex här!

H&M kan faktiskt överraska! Hittade denna lilla goding idag på innannämnd affär =)
Dem har mycket fint i stora storlekar i år/sommar, så kika där vetja! Allt finns på nätet också!

Mötet på jobbet gick bra, blev ingen direkt förhandling, för lönerna var klara redan, men chefen lovade att hon höjt allas löner ordentligt. Pfft! Vi får väl se..... ;)

 

Nu blir det TV! KRAM o PUSS på er!!! /Alexandra


Onsdag!!

Hej på er!

Uppe i tid idag, och har hunnit med både frukost och mellis, och strax är det dags för lunch.

Frukost - 1 naturdiet
Mellis - 2 ryvita med egengjord räkröra
Lunch blir ett äpple och en riskaka

Igår blev det 3 rätters middag: räktoast, fylld paprika och sen vit chokladmousse. Väldigt gott! Fredde var nöjd iaf, och det var ju det som räknades eftersom det var för hans skull jag lagade =)


Här en paprika med en klick creme fraiche, det behövdes kan jag säga, blev starkt ;)

 

Nu ska jag fixa mig lite, ska ut till jobbet en sväng och träffa chefen. Skulle gjort det förut, men det blev inställt. Ska förhandla till mig lite mer lön. Hoppas det går bra, men det gör det nog ;)

Hörs senare! Puss på Er!! /Alexandra

Today.

Hola amigos! Alex här!

Dagens mat hittills är:
Frukost - 2 ryvita med leverpastej o gurka + kaffe
mellis - 1 naturdiet
Lunch - 1 banan
mellis - 1 kopp te

Middag blir 3 rätters faktiskt. Min sambo har lite "kärlekskuponger" han fick av mig på alla hjärtans dag, och bestämde sig för att använda en av dem idag. Så 3 rätters it is. Tvivlar på att han läser bloggen idag, så jag kan väl skriva på en gång vad det blir för mat! Förrätt blir en toast med räkor, pepparrot, cremefraice och svart kaviar. Huvudrätt blir fylld paprika (fyllningen består av nötfärs, fullkornsris, bönor, tomat, lök och vitlök.) Efterrätt har jag inte bestämt än... Vit chokladmousse har jag alltid velat testa, så kanske kanske. Annars fruktsallad! =)

Huvudrätten är väl det enda som är någorlunda nyttig... Men man behöver ju inte så mkt av varje rätt när man ska äta 3 st ;)

Igår hade jag så ont i ryggen, vet ej varför. KAN vara att jag haft en BH på mig utan axelband i 2 dagar, då läggs liksom tyngden på själva bhbandet som går runt om... Vet inte om det är därför, me n skulle gissa det. Idag när jag vaknade iaf, så hade jag ännu ondare. Har tagit värktablett och försökt "stretcha", och det börjar faktiskt bli bättre, men stundom känns det som ryggskott :(

Nej nu ska jag börja med maten, hörs senare! KRAM o puss på er!! /Alexandra

Dagens bild

Bjuder på en bild jag tog för 2-3 veckor sen ;) KRAM Alexandra!!



Måndagen är förbi.

Inlägg innan läggdags...

Dagens mat =)
Frukost blev 2 hårdmackor med leverpastej o gurka
Mellis blev en varma koppen
Lunch blev kyckling m ris och currysås
Mellis2 blev ett äpple
Middag blev hemgjorda kyckligburgare med massa grönsaker, på mörkt bröd ist för hamburgerbröd

Motion har jag ej hunnit med (kan vara en usel ursäkt.), men har städat o tvättat i ca 4 timmar. Tvättade 6 maskiner, så det blev mkt spring upp o ner till tvättstugan, och mellan så städade vi. Jobbigt - men skönt efteråt, precis som träning ;)

Måste lägga upp lite bilder känner jag... Måste bara ta nå kul bilder som passar in här i bloggen. Matbilder o motionsbilder, kanske nån bild på mig själv!? Funderar på att göra en ny kategori "Alex dagliga bild", eller nåt ;)

Ne nu blir det lite TV innan läggdags, csi NY tror jag är nu?

KRAM på er!!

Hej på er!

Alex här.... Vilket underbart väder det är ute idag!!

Idag ska jag och min sambo storstäda här hemma, ska bli så himla skönt när det är färdigt, men just nu så känns det som ett evighetsprojekt ;) Och så ska vi tvätta. Vi har MASSOR av tvätt!! Som om det inte var nog med all tvätt vi hade så kräktes jag ned lite sängkläder igår... Hade druckit sangria med MASSA apelsin i. Jag tål inte apelsin så bra... Men det var ju gott och jag kände inget direkt när jag drack det, men sen kom det bara, utan förvarning, så hann inte in på toa =( Nu vet jag det iaf, att jag inte ska smälla i mig typ 3 apelsiner på  en gång... Fredde tror att det var sangrian jag kräktes av, men jag var pigg och inte alls nå onykter när jag la mig för att sova. Lärt mig en läxa kan jag säga!!

Vi skulle uppdaterat vikten i onsdags, men blev aldrig av, vet inte varför heller egentligen =/ Det får väl bli idag eller imorrn istället. Efter påsken nu, med all påskmat, och massa påskägg så har jag inte direkt gått ned, utan upp ist. Ska kolla måtten, dem kanske står still iaf, om jag har tur.

Tänk va, jag är snart 25 år, och får mer påskägg än nånsin ;) Från jobbet och från sambon bl.a. I påskägget från min sambo var det snus i faktiskt, (det var ju bättre än godis) och sen 4 små bitar av min favoritchoklad, ferrero rocher! ;) I påskägget från jobbet var det bara en massa godis, och 2 trisslotter. Godiset gav jag till min sambo, och lotterna skrapade jag, men vann inget ;)


Nej nu måste jag väl börja klä på mig och sätta fart med städningen.... =) Ska gå en promenad senare idag, eller cykeltur. Och sätta mig i solen en stund! Funderar på att överraska min sambo med en picknick, vad tror ni, blir han glad?? =)

Kram o puss på Er!! =) /Alexandra

tankar om förnekelse mm.

Alexandra här:

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag... Känns som att man inte har så himla mycket funderingar och tankar och grejer kvar... Efter alla besök hos läkare mm har jag fått så mkt svar, och så mycket kunskap, men vet inte riktigt om eller hur jag ska dela med mig av allt ;) Känns tråkigt för er att behöva läsa om operation hit och operation dit. Det är inte det bloggen handlar om. Den handlar om mig och Johanna, och vår kamp mot vikten, i vardagen.

Just kampen har jag hela tiden, men tydligen inte tillräckligt hård kamp tycker vissa... Jag gör så gott jag kan, och man kan inte sluta leva för att gå ned i vikt. Då får det hellre ta lite tid. För mig tar det vääääldigt lång tid ;) Men visst, jag är inte den nyttigaste människan i landet, men jag har iaf i stort sett stått still i vikt i 2 år nu, det har ALDRIG hänt förut! Så det ser jag som en framgång! Jag skulle kunna ljuga och säga att jag gått ner massor, för det kan ni ju inte kontrollera, men jag är ärlig mot Er, och även mot mig själv! Det blir bäst så! =) Man kan ju inte gå runt och ljuga för sig själv, bara för att verka bättre än vad man är, det förlorar man bara på själv =(


Men tydligen så har man inget för att vara ärlig heller, eftersom folk tycker att man inte kämpar tillräckligt om man säger att man bara står still i vikt... Jag äter onyttigt ibland, jag dricker alkohol på helgerna, jag orkar inte alltid ut o röra på mig, utan sitter hemma i soffan med en bok en halv dag ibland. MEN JAG HAR ÄNDRAT MASSOR, förut åt jag väldigt mycket mer än nu, och att motionera var djävulens påfund, det gjorde jag om jag blev tvingad bara! Jag drack alkohol både fredag och lördag på helgen, och alltid en pizza på det, när man var bakis. Efter all dietisthjälp, och hjälp att planera matintag mm så har jag ändrat mycket! Men syns det inte på vågen är det ingenting värt?

Det här med att blogga om en sån här sak är rätt jobbigt vissa stunder, och man hoppas ju på bra feedback, även när det går dåligt för en :/

Känns som jag står lite i ett vägskäl ibland... Ingen lust att blogga och hänga ut mig själv totalt med vikt o mått o känslor, när man ska få spydiga kommentarer från folk som inte förstår... Jag är helt ärlig och öppen med allt, och bara DET är väl det första steget, acceptans! Det visar att man vill något, på riktigt! Finns folk som går ned massor i vikt, men som inte ens kommit över den tröskeln, att sluta förneka och börja acceptera. Folk som inte berättar om sin operation för NÅGON, som skäms, och som intalar sig att man gått ned allt på egen hand. Folk som hittar på nån vikt när man frågar vad de väger, drar av 20 kg för att verka duktig... Då tycker jag att jag kommit mycket längre bit på väg än dem stackarna som inte ens inser sitt problem, men syns det inget på vågen så är det ingenting värt?

Dagens middag bestod av teriaki kyckligspe...

img_7594 (MMS)

Dagens middag bestod av teriaki kyckligspett, bulgursallad och tzatziki ... Behöver jag ens säga hur fruktansvärt jäääkla gott det va?!?!


Detta var min frukost i torsdags , unnade ...

img_8774 (MMS)

Detta var min frukost i torsdags , unnade mig frukost på ett lokalt fik! :) grymt gott! Puss Johanna


dagen och morgondagen

Hej sötisar!

Idag har jag varit ganska aktiv, varit hundvakt åt Johannas hund, så har varit ut på 2 promenader, en på 30 minuter och en på 20 min ca. Sen har jag varit med min mamma på stan (skulle åkt till västerås, men det blev inte av...) Till frukost åt jag yoghurt och müsli, mellanmål en kaffe bara, lunch blev en tacosallad (sallad med varm köttfärs och salsasås), och middag blev korvgryta med massa rotfrukter i.

På kvällskvisten måste jag erkänna att jag nallade ett par godisar i freddes godisskål... ;)

Imorgon ska jag iväg och jobba! Jobbar dag för omväxlings skull (eller faktiskt för att det blev så bara, eftersom det är skärtorsdag och jag inte behövs till 23 på kvällen.). Frukost blir gröt med en sked rårörda lingon, mellis blir keso med blandade naturella nötter, lunch blir korvgrytan vi åt idag, mellis blir keso med nötter (igen), och middagen ska vi äta hos en kompis, vi ska grilla, och vi har med oss fläskfilé, potatissallad till fredde och caesarsallad till mig. Och ett glas vin kan jag tänka mig.

Nu ska jag glo lite på Big Brother, sen ska jag plocka ihop en övernattningsväska tills imorrn, för vi åker direkt hem till Kalle (en kompis) när jag jobbat, och ska sova över där. Kommer bli en kul kväll, första "riktiga" grillningen i år också! =) (Vi har grillat hemma på balkongen på elgrinnen innan, men det är ju inte riktigt lika gott, även om det är gott!!!)

Puss o kram på er!! /Alexandra

JOHANNA: sitter i solen på jobbet och har ...

img_4946 (MMS)

JOHANNA: sitter i solen på jobbet och har fått tagit fram glajjorna! Varmt som om de vore sommar :) dagens frukost blev: i mugg smoohie på det vanliga sättet men med poteinpulver också, samt en portion keso m nötter och lite torkad frukt! Protein är mitt bästa vapen mot sötsuget! Man blir mätt länge och bra mätt dessutom... Puss på er!


Sammanfattning av helgen =)

Hallå på er!

Helgen har varit supertrevlig! Ingen skräpmat alls, vilket vi bestämde redan innan helgen (jag och min sambo).

Eftersom jag inte uppdaterat på ett tag så tänkte jag nu uppdatera er med mat o dricka för hela helgen ;)

Fredag
*frukost - 2 ryvita med leverpastej + kaffe
*mellis - smoothie
*lunch - köttfärsås och spaghetti
*mellis - 1 äpple
*middag - fläskfilegryta m ris
Övrigt - 4 glas vin + 2 öl...

Lördag
*frukost - 2 lingongrova med leverpastej o gurka + kaffe
*lunch - 1 naturdiet
*middag - grillad fläskfilé m rotfrukter i ugn
övrigt - lite gin o tonic på kvällen hos en kompis

Söndag
*frukost - 1 lingongrova med skinka + kaffe
*mellis - smoothie
*lunch - sallad m räkor och crabsticks
*middag - hemgjord pizza på rågmjöl, med tomatsås, tonfisk, svamp, ananas och lök på

Motionen har varit 2 cykelturer, en kortare på ca 1km, och en längre på ca 4 km. Plus allt gående och lyftande på jobbet i fredags, då vi var på lite utflykt. Lite träningsvärk i benen idag =)

Sådär! Inte världens nyttigaste helg, men bra att skriva ned allt, så man ser det såhär i efterhand vad man ätit. Att man kunde ätit oftare och mindre t.ex. Och kanske tänka på alkoholen framförallt, som måste bli mindre, även om  jag faktiskt minskat en del på den (med undantag för denna helg såklart...)

Nu ska jag sova! Hörs imorrn, när vet jag inte, har en hel del att göra =)
Puss på Er! //Alexandra

JOHANNA: Ledig och har skurat av balkongen...

JOHANNA: Ledig och har skurat av balkongen och städat hemma.. Ska baka till mammas kalas i morgon också vilket kommer bli en prövning! Min stora fråga för dagen är : ska jag träna ikväll eller ej? Måste bestämma mig snart..


Hittade en orädd fjäril på promenaden :) v...

img_8960 (MMS)

Hittade en orädd fjäril på promenaden :) vacker!


SMS-inlägg

img_7222 (MMS)


Min vackra diddi solar!

img_5677 (MMS)

Min vackra diddi solar!


Hundarna :)

img_9825 (MMS)

Hundarna :)


Johannas dag i bilder :) promenad i bresse.

img_9741 (MMS)

Johannas dag i bilder :) promenad i bresse.


Johannas grymma frukost, smoothie gjord på...

img_1815 (MMS)

Johannas grymma frukost, smoothie gjord på gul och grön kiwi, frysta hallon och fryst mango, havremjölk och apelsinjuice! Sen en smörgås m leverpastej å gurka :) äter framför biggest looser och lider lite över min träningsvärk från gårdagens träning! Puss på er!


Skiiit!

Idag känner jag mig som agda 85 ungefär i kroppen...

Känns som mitt skelett värker. Och axlarna och höfterna är ömma. Och fötterna verker efter en dag på stan och sen en kväll i västerås, massa springande fram o tillbaka för o hitta bildelar till min bil. Och så har jag slagit i halsen/örat i bildörren. Orkar inte förklara hur det gick till, men ont gör det ;) Min sambo fattade inte heller riktigt hur det gick till. Värker som fasen, kommer ha ett fint blåmärke där om ett tag skulle jag tippa. Och som grädde på moset har jag mensvärk, som fan! Hela magen o hela ländryggen SKRIKER efter lindring... Lite värme och massage om en stund, och en ipren, så hoppas jag det blir bättre.

Skulle gärna tagit ett varmt bad, men jag kommer nog varken i eller ur badkaret så bra när jag e så stel o har ont ;) Och så är det så litet och "grundt", så man får inte så gott om plats. (Visst man får plats, men inte mycket mer än så) Förjävligt!!

Idag började jag dagen med en smoothie på lättyoghyrt, banan, limesaft och frysta hallon. Mums! Till lunch blev det fläskkarré, fransk potatissallad, tzatsiki och en massa sallad. Till mellis/fika blev det kaffe och faktiskt en liten bit chokladkaka. Middag blev också lite onyttig - hemgjord pizza... Med deg gjord på rågmjöl, och med tonfisk, ananas, banan och champinjoner på.

Nu ska jag bara lägga mig i soffan och tycka synd om mig själv. Jävla pissdag rent kroppsmässigt... Men med en god natts sömn och lite värktabletter och massage så ska jag vara på G imorrn! Ska jobba långpass imorrn (11 timmar) och ett lite kortare (9 timmar) på Fredag. Sen är det äntligen helg, som jag längtat =)

Hörs kanske imorrn!! KRAM och PUSS /Alexandra

JOHANNA: fick en grym start på dagen! Gjor...

JOHANNA: fick en grym start på dagen! Gjorde en smoothie på -Färsk ananas, gul kiwi, passionsfrukt, frysta hallon och apelsin juice och havremjölk... Resultatet var makalöst gott!! Rundade av med en ryvita m keso och paprika. Gryymt!! En promenad senare är det dax för lunch på stan med Alexandra . Hoppas fan dom har maten jag ville ha sist! Kan även avslöja att jag har mina ögon på en karl som jag vill ha, ska fråga ut han på fika tänkte jag :D puss på er!


JOHANNA: dagens frukost blev en smörgås me...

JOHANNA: dagens frukost blev en smörgås med leverpastej och saltgurka och en fruktsallad gjord på -2 gula kiwis, 1 passionsfrukt, färsk ananas, 1dl hallon ... Behöver jag ens säga att det var grymt gott? Mellis blev ett päron och till lunch står veg lasagne på menyn :) puss å gull!


JOHANNA: Gårdagens intag blir man inte sma...

JOHANNA: Gårdagens intag blir man inte smal av, pizza å godis! Men skitsamma för jag är nöjd med min livsstils förändring ändå, fan va jag är bra!! Planerar nyttig mat och matlådor, motionerar och gymmar samt har dragit ner avsevärt på godis å allt annat onyttigt ... En dag i skiten spelar mindre roll, på't igen ba! :D nu ska jag power-nappa innan jag ska ner till gymmet! Dagens mat: frukost två smörgåsar med leverpastej å gurka, mellis keso m frukt , lunch 2 osötade brödbitar m ost, middag sesampanerad fiskfile m potatis å grönsaker.... :) Puss!!


Söndag!

Hej på er! Idag jobbar jag, så det får bli en snabb uppdatering detta ;-) vi var på 25årsfest igår, hade jättekul! Lite seg idag, mest för att jag var uppe länge. Har inte fått i mig så mycket idag, mest vatten ;-) åt lite keso med nötter och torkad banan till frukost. Sen åt jag faktiskt en cheeseburgare innan jobbet. Kommer vara borta heja dagen på fotboll, så det blir nog en korv eller nåt bara till middag/mellis, beroende på hur länge vi blir borta och så. Hoppas ni har en bra dag i det härliga vädret! Puss på er! /Alexandra

Saturday

Halloj allihopa!

Här har dagen bara börjat typ, för vi gick upp vid 12! :O
Har bara hunnit äta frukost, 1,5dl keso med russin, torkad banan och lite naturella nötter. Jättegott!
Idag ska jag och min sambo iväg till hans syster som fyllt år, och där har jag hört talas om att det blir smörgåstårta och lite vin, mums! Inte jättenyttigt direkt, men när någon fyller år känns det som att man kan släppa liiite på spärrarna och faktiskt inte tänka på att man egentligen inte borde äta det som bjuds på ;) Känns både tråkigt och oartigt. ;) (Eller så är det bara en ursäkt) ;)


Måste klä på mig nu och fixa mig, sitter här i nattlinne, med gårdagens smink och rufsig i håret, haha! Var gräsänkling igår, eftersom min sambo var på firmafest, så jag var hos en killkompis och kollade på hockey med 5 grabbar/killar/gubbar (kalla dem vad ni vill, svårt att veta vad man ska kalla 27åringar) ;) Vi hade jättetrevligt iaf, och jag hade med mig lite vin. Sen fick vi för oss att gå ut på krogen, vilket var skitskoj! Massor av folk man kände =) Som vanligt drack jag inget på krogen utom vatten. Det är både dyrt och onödigt tycker jag med massa drinkar och annat ;)

Nu står vi i valet o kvalet om vi ska gå, cykla eller ta bussen ner på stan. Min sambo är inte den piggaste killen idag kan man säga, så det lutar åt buss... Så går vi hem sen ikväll.

Nej hejdå på er! Hörs senare! KRAM!! /Alexandra

Mat för Johanna : igår hade jag med mig en...

Mat för Johanna : igår hade jag med mig en gryym matlåda till jobbet, hemgjord pizza på tortilla bröd ( fullkorn)!! Inte illa pinkat, och på morgonen blev det fullkornsgröt med 2kiwis och 1 passionsfrukt . Mättande vill jag lova, nu ska jag ta ett mellis bestående av keso tror jag. Får se vad dagen bjuder på mer :) puss


Måtten!!

Alltid lika jobbigt att lägga ut detta... Men det här är iaf vikt och måtten vi tog igår!!
Inte så kul när det går + på vågen, men vi kämpar på!!



Datum: 7/4-2011

Alexandra Sofia

Längd: 167
Vikt: 141 (+0,5 kg sedan förra invägningen, -1 kg totalt)
Har vägt som mest: 146
Mått runt midja: 106 (-1 cm. -8 cm sedan start)
Mått runt mage: 127 (-1 cm. -9 cm sedan start)
Mått runt stuss: 134 (+-0 cm. -4 cm sedan start)
Mått över byst: 118 (+-0 cm. -5 cm sedan start)
Mått runt ett lår: 84 (+-0. -2 cm sedan start)
Mått runt överarm: 45 (+-0 cm. -1 cm sedan start)
Målvikt: 70
Kvar till målvikt: 71

Johanna Linnea

Längd: 157
Vikt: 100,8 (-0,6 kg sedan förra invägningen. - 9,2 kg sedan start)
Har vägt som mest: 111
Mått runt midja: 100 (+-0 cm. -5 cm sedan start)
Mått runt mage: 123 (-1 cm. -7 cm sedan start)
Mått runt stuss: 118,5 (-2,5 cm. -9,5 cm sedan start)
Mått över byst: 111,5 (-0,5 cm. -7,5 cm sedan start)
Mått runt lår: 71 (-2 cm. -1 cm sedan start)
Mått runt överarm: 38 (+-0 cm. - 1 cm sedan start)
Målvikt: 60
Kvar till målvikt: 40,8

Puss på er!!

JOHANNA: idag fick jag en underbar genuin ...

JOHANNA: idag fick jag en underbar genuin KOMPLIMANG :D. "oj det syns verkligen i ditt ansikte att du gått ner i vikt" , jag sög åt mig kan jag tala om! Puss!


torsdag

Goddag på er!

Sitter och väntar på min skjuts till jobbet, och har precis ätit lunch. Det blev nudlar och lite broccoli. Idag mår min mage inte bra, kurrar och mår illa om vartannat. Har med mig matlåda i form av skaldjurspastan jag visade er igår, och mellanmål kommer bli antingen en smörgås eller en liten drickyoghurt. (Ska köpa nåt på vägen till jobbet.)

Vi hörs senare, idag ska vi uppdatera mått o vikt. Får se om vi hinner med det =)

Puss på er!! /Alexandra

torsdag

Goddag på er!

Sitter och väntar på min skjuts till jobbet, och har precis ätit lunch. Det blev nudlar och lite broccoli. Idag mår min mage inte bra, kurrar och mår illa om vartannat. Har med mig matlåda i form av skaldjurspastan jag visade er igår, och mellanmål kommer bli antingen en smörgås eller en liten drickyoghurt. (Ska köpa nåt på vägen till jobbet.)

Vi hörs senare, idag ska vi uppdatera mått o vikt. Får se om vi hinner med det =)

Puss på er!! /Alexandra

JOHANNA: ja nu är jag på jobbet igen, unde...

JOHANNA: ja nu är jag på jobbet igen, underbara kollegor omkring mig som gör min dag toppen! Mitt dagjobb är ganska lugnt så jag har tid att tex läsa en tidning ibland, och det har jag gjort idag! Läste ett tipps mot SÖTSUGET!! Genom att äta mellis halv tre, dricka varmt te på kvällen så tar man bort det värsta suget.... Det kan ju inte skada att försöka ? Och när man druckit och ätit klart ska man borsta tänderna direkt så minimerar man risken för "nattliga återfall " ;).. Försöka duger! Puss Johanna


God middag =)

MEN HALLÅ vad god middag vi åt idag!
Inte så onyttigt heller om man väljer lightprodukter och fullkornspasta =)


Skaldjurspasta med svamp och dill - 5-6 portioner

*4dl lättcremfraiche
*200g färska champinjoner
*1 röd paprika
*2 små rödlökar
*2 vitlöksklyftor
*200g blandade skaldjur (finns i en burk att köpa blandat)
*Dill i valfri mängd
*Tagliatelle (av fullkorn) till ca. 5 pers


Stek svamp, vitlök, lök, paprika och dill, tills svampen och löken är mjuk. Ha i creme fraiche och rör om. Krydda med salt och peppar. Ha i kokt pasta och rör om! Klart!!

Här är bild på allt innan jag haft i pasta och creme fraiche!



Kram på er!! /Alexandra


hejhej

Goddag kära vänner! (och alla andra också såklart!)

Idag har jag träningsverk kan jag ju säga ;) Mina ben är lite som spaghetti... Men det är väl en bra sak antar jag :P
Gick upp vid 10, och har hittills hunnit med:

Frukost - 2 ryvita med makrill
Mellis - 1dl keso + 1dl blandning av naturella valnötter/cashewnötter och torkad banan

Lunch blir det ingen, eftersom jag gick upp lite sent, och precis ätit mellanmål...

Funderar på om jag ska orka ta mig ut till affären en sväng, behövs nog säkert handlas nåt. Vet inte vad, men om inte annat så är det ju lite motion =) Vi får se sen =)

Nu ska jag kolla lite på big brother! Puss på er! /Alexandra

header


Ny header. Klicka uppdatera om du inte ser den nya headern. KRAM

Dagen i bilder

Lite bilder från dagen =)

Efter en lång promenad och lite extra
steg här hemma hamnade jag på 10017 steg :-)



Utegym längs hälsans stig :-)
Jobbigt att lyfta sig själv, men bra träning :-)



Johanna kollar in ån på våran promenad :-)
Tyvärr blev det ingen bild på mej idag ;)

Puss på er!! /Alexandra

Dagen.

Halloj på er!

Vas som sagt med Johanna på stan, vi åt lunch (jag åt flygande jacob) och sen gick vi en sväng på "hälsorundan" som finns här i stan. Sen blev det en sväng till bibblan, sen stan igen, sen coop o sen tog jag o Fredde bussen hem faktiskt. Han hade gått både till och från jobbet, typ 1,5 timmes promenad totalt, så vi var trötta båda två. Min stegräknare står på 9696 steg, vilket är ca 6,5km!! =)

Middag åt jag nyss, tacotallrik typ. Tacos utan bröd men med lite nachos istället. Väldigt gott =)
Är helt slut i kroppen nu efter allt gående, men det är ju bara bra =)

Nu ska jag lägga mig i soffan en sväng och kolla på tv med min sambo. KRAM på er /Alexandra

Mmm, idag åt jag och Alexandra lunch på st...

Mmm, idag åt jag och Alexandra lunch på stan. Jag tog ungsstekt fisk med tomat och mozzarella med potatis och vitvinssås..... Behöver jag säga att det var gudomligt???? Frukosten blev 180g keso + ca 40g bär och frukt. Mättande vill jag lova! Sen blidde det en promenix på 5 km ungefär , allt som allt. Ska orka städa och gymma i kväll..... Puss från Johanna


Tisdag!

Godmorgon! (Goddag!)

Idag ska jag och Johanna ses, ska ut o gå, och sen äta lunch ihop. Blir lite sen lunch, men skitsamma =)
Hittills idag har jag ätit:

Frukost - 1 naturdiet
mellis - lite caesarsallad från igår

Uppdaterar senare idag om promenaden och mer mat =) Idag ska jag även göra alla mina situps. Har inte gjort dem på ett tag, trots att dem är skitbra o jobbiga o tränar magen =)

Nee, puss på er!! /Alexandra

Innan sovdags. Måste vända tillbaka dygnet...

Nattblogg (igen)!


Har så svårt att sova... Har vänt på dygnet lite, så imorgon (läs idag) är det bäst att ha ställt klockan och gå upp i tid, så man kan somna imorgon kväll i normal tid =)

Har varit inne mycket på viktdropp.se nu senaste veckan, och läst massor av intressant läsning ang gbp. Har nog fått svar på det mesta ang just operationen, vilket är skönt =)

Har varit dålig på att röra på mig och att äta bra nu senaste dagarna. Förutom idag då. Åt väldigt lite under dagen, (är inte jättehungrig om dagarna) men till middag blev det pepparbiff med rotfrukter i ugn och caesarsallad till. Och lite sås. Den kunde man ju ha skippat.... :P

Vi (jag och min sambo) tog oss en cykeltur idag också, till affären, så det blev ca 3,5 km. Inte jättemycket, men ett tag övervägde jag att inte cykla alls, så jag tycker jag var duktig =) Ska ta mig ut och gå stavgång någon dag också. Det är så jäkla jobbigt, men det är ju bara bra! Dra på sig sköna jogging/promenad-skorna, och vårjackan (ja ni läste rätt!!! För nu är det fan vår!), och lite skön musik i öronen, och bara gå gå gå.

45 minuter brukar jag orka ungefär, sen är jag helt död. Så jag går tills jag gått i 20 minuter, sen vänder jag hemåt igen! Brukar ta lite längre tid hem, eftersom man är trött och eftersom att det är uppförsbacke. JA det r uppförsbacke från vilket håll man än går åt, typ... Lite drygt iblan, för jag hade hellre gått uppför först, så man kommer igång ordentligt och blir riktigt trött, och sen lite nerför på hemvägen, så man håller pulsen uppe. =)

Godnatt på er!! Puss o Kram! //Alexandra


JOHANNA: idag gav jag mig ut på världens p...

JOHANNA: idag gav jag mig ut på världens promenad, 8,5 km!! Jäklar va trött jag var när jag kom hem .... Men skönt trött! Brände ca 600 kalorier på det, inte illa!! Nu blir det middag i form av kycklingspett à 110g och ångkokade grönsaker med lite yoghurtsås! Fan va jag är bra ;) . Puss på er!


Goddag

Hej på er!

Allt bra efter helgen? Många som är bakis? =)

Det är jag iaf... Drack inte alls så mycket igår, men ändå så dunkar huvudet som bara den! Men det är det värt! Hade himla trevligt igår med goda vänner och trevligt på krogen.

Har inte blivit så mycket bloggande på sistone, vilket inte är så värst bra, sorry!

Idag har jag varken rört nåt på mig eller ätit något, min mage säger ifrån, den mår lite illa kan man säga =)

Börjar må bättre, så det är väl dags att laga lite lunch/middag. Är egentligen sugen på nåt riktigt onyttigt, men ska väl se vad som finns i frysen att tillaga...

Vi hörs senare när jag är piggare, eller så hörs vi imorgon!

Puss på er!! /Alexandra

RSS 2.0