JOHANNA: nu har jag precis kommit hem från...

JOHANNA: nu har jag precis kommit hem från jobbnatten, och jag var duktig nog att laga 1/2 portion fiberhavregryns gröt med 2 kiwis och 1 passionsfrukt i! MYCKE godare än sylt å elände.... Nu ska jag sova några timmar och sen blir det föreläsning i Uppsala av Mia Törnblom :D puss puss


JOHANNA:  bästa och godaste köp-matlåda! B...

img_9699 (MMS)

JOHANNA:  bästa och godaste köp-matlåda! Bevisar att allt man köper i frysdisken inte nödvändigtvis är onyttigt! MmMmmmmmmm ;) mätt och belåten , puss!


forum

Hej på er!

Vill bara tipsa om ett forum på nätet som jag blivit medlem i: http://www.viktdropp.se

JÄTTEBRA forum både för överviktiga och anhöriga. Det finns trådar om ALLT där. Man får mycket feedback och tips o sånt. Tänkte på er som kanske har svårt att prata med någon, här kan man vara anonym om man vill.

KRAM Alexandra

Natti natti

Alex här. Dags att sova, men innan ska jag bara berätta lite om dagen =)

Var på kir.mott och pratade med ssk och kir ang en överviktsoperation, och det gick bra! Jag hoppas att det blir denna kirurg jag pratade med idag som ska göra ingreppet på mig sen, han verkade så lugn och påläst och kunnig. Det lugnar ju mig en hel del ;)

Jag står i kö nu, men kön är lång, så det kan ta sin lilla tid... Det jag/vi kom fram till var en gbp, men med ett snitt, och inte titthål. Av olika anledningar passade det mig bäst. Just att det blir snitt ist för titthål gör ingen jättestor skillnad för mig, det innebär bara att smärtan sitter på ett annat ställe. Typ. Och att det blir lättare för kirurgen att komma åt allt där inne som ska omkonstrueras och flyttas och tas bort =) I övrigt är det som att göra med titthål, dem utför samma sak, men det är lättare att öppna upp om man är såpass stor som jag faktiskt är.

Jag kommer inte att bli "uppblåst" under huden som man gör vid titthål, och därmed kommer jag ha lättare att komma upp ur sängen redan dagen efter. *peppar peppar* =) Smärtan kommer då främst sitta runt magsäcken, och inte i hela överkroppen som den gör om man blir uppblåst... Nåt sånt var det dem sa. =)

Jag står alltså i kö, och op blir av troligtvis i slutet av september/början på oktober, men man vet aldrig om det går snabbare eller mer långsamt. Jag funderar på att sätta upp mig på återbudslistan, men vet inte hur mkt snabbare det går för det. Någon som vet?

Hade lite frågor som jag fick svar på idag också, så nu känner jag mig lugn =) Dem var jättebra att prata med och ställa frågor till, självklart, eftersom det är dem som utför ingreppet... Alla praktiska saker har jag försökt ta reda på, men psykiskt är det ju svårt att föreställa sig hur det kommer bli, men det återstår att se =)

Fick med mig häften hem om både gbp och switchen, men switchen är inget jag funderar på. Gör jag den så kommer jag att ha en viss diarré resten av livet, oavsett om jag äter bra, vilket inte tilltalar mig. En annan sak som inte tilltalar mig med den är att man går ned ca 70 kg av enbart op. Innan op ska man ju gå på lcd (low calorie diet) med modifast i 4 veckor. Många går ner 15 kilon enbart med hjälp av det. Går jag då ned 15, sedan 70 till, så finns det inget kvar av mig! Då är det bättre med gbp, då man går ned först 15 (om man har tur vill säga) och sedan 40 kg. Då väger jag 85. Och har jag kommit ner till 85 så ska jag klara av att på egen hand gå ned 10-15kg till. Vilket låter mer rimligt, att man får kämpa lite alltså. Och tänk sen vad lätt jag kommer känna mig, och hur lätt allting kommer att gå. Då kommer jag också orka motionera mer, utan att bli helt slut direkt eller ha ont någonstans!

Ja det vart en hel del om detta!

Godnattpussar på er!! /Alexandra

Kirurgen

Allt har gått bra idag, och jag står nu på väntelistan till en operation :-) skriver mer senare idag när jag kommer hem! Nu ska jag med min mamma mammografi här i uppsala, sen ska vi gå en sväng på stan och kolla lite! Ha det bra nu! Puss på er! /Alexandra

Nerver eller otrött?

GAAAH! Jag kan inte sova... Ska ju upp om 5,5 timme, men jag kan tamejfasen ine sova. Kommer säkert vara jättetrött imorgon, men skitsamma. Ska ju till kirurgen och prata, och då tas sista beslutet om operation. Det är nog både nerver och pigghet som gör att jag inte kan sova. Flera har intalat mig att det inte är något att oroa sig för, men jag är en sån grubblare... Vad dem ska säga och så lär jag ju få se, men allt runtomkring, som att hinna i tid, hitta vart jag ska mm, oroar mig en smula faktiskt. Men jag kommer att ha god tid på mig iaf, så det löser sig!

Idag åt vi himla god middag, pastasallad med pasta, romansallad, salladslök, paprika, gurka, ost och kräftstjärtar. Och en bit ciabata till =) Det var min sambo som tyckte vi skulle äta det, och det var ju en bra ide måste jag säga =) Gott, nyttigt och mättande.


Ska väl försöka på nytt att sova, annars kommer jag va skittrött imorgon, och inte göra många knop alls ;)

Godnattpuss på er! /Alexandra

Johannas middag! Ångkokade morötter, blomk...

img_8964 (MMS)

Johannas middag! Ångkokade morötter, blomkål, sparris och haricots verts med chilimarinerade kycklingspett ..... Fruktansvärt mumsigt! Efter detta bär det av mot gymmet och rodd med en kär vän :) PUSS!


Monday

Hej sötisar! Alexandra här!

Helgen har varit jättetrevlig! I fredags var jag nykter, satt hemma och kollade på tv och hade lite fredagsmys med älskling, dippade grönsaker och satt o pratade =) I lördags kom en kompis hit, och vi satt och drack lite vin och pratade, sen kom 2 kompisar till, och vi gick ut på krogen. Sen hamnade vi på efterfest till kl 6 på morgonen(!!!). Drack vatten på efterfesten, vilket var VÄLDIGT skönt igår, för jag var inte bakis! Fast jag drack inte så mkt heller =)
En kompis sov kvar här, och igår satt vi bara och kollade på film o tv hela dagen/kvällen. Jag var ut en sväng faktiskt på en liten cykeltur, både för att röra på mig lite, och för att komma till affären. Snus stod på önskelistan hemifrån, så jag var snäll o köpte =)

Idag har det varit segt, har mest bara legat o vilat i soffan, har så jäkla ont i ryggen, jag tror jag sovit för länge eller har för mjuk säng! Not good.
Har hittills ätit:

Frukost -
inget
Mellis - 1 naturdiet
Lunch - rester från i lördags, lite tacos utan bröd
Mellis - 1 äpple

Imorgon ska jag till kirurgen ang gbp, blir spännande att se vad dem har att säga =) Har gått ner nästan 3 kg sedan jag var där sist (30e nov), så jag hoppas de tycker att jag är duktig och sköter mig ;) Det är inte mycket, men det är en start, och det höjer verkligen motivationen =) Måste lägga mig i tid ikväll, och gå upp tidigt imorrn, för vi ska åka runt 8, lite innan. Jag hatar att vara sen, så jag är hellre 20 minuter för tidig än 5 för sen!

Ikväll blir det sallad till middag, det har min sambo bestämt, och det blir väl alldeles utmärkt!? Gott och nyttigt! Några förslag på vad man kan ha i? Jag har tänkt mig avocado och kräftstjärtar =) (Ja och sallad, lök, gurka, paprika, mm)

Nu ska jag röja undan lite här, ser för hemskt ut ;)

Puss på er!! /Alexandra



Mmmmm vamrökt chilimainerad laxfilé med bö...

Mmmmm vamrökt chilimainerad laxfilé med bön och grönsallad! Så fruktansvär JÄÄVLA gott, det kan jag leva på! Till frulle blev det smoothie på apelsin, jordgubbar å passionsfrukt samt en macka på surdeg osötad med magert protein på i r


Nattblogg om känslor och svårigheter som överviktig

Hallå där, Alex här!

Idag (läs torsdag) har jag jobbat, därför inte så aktiv här... Men aktiv på jobbet! Det är jag alltid, eftersom det är ett sånt yrke =) Det är kul med lite fart o fläkt, och kul när det händer nåt utöver det "vanliga" =)

Igår var jag bara så trött och less på allt, och faktiskt så åt vi pizza! Jag åt med kyckling, ananas och banan på, jättegott! Fredde åt kebabpizza. Ingen av oss orkade eller hade lust att laga mat, så Fredde föreslog pizza. Och ja, vad ska man säga, jag hade svårt att motstå :P

Förra helgen var jag nykter hela helgen (så när som på 2 öl till maten i fredags). Jag förvånas ofta över att det inte alls är tråkigt att vara nykter ;) Ska kanske vara det i helgen igen?! Om inte annat så slipper man ju en massa kalorier! Det visar sig faktiskt på vågen om man har varit utan alkohol ett tag. Visst, inga stora förändringar, men iaf några hundra gram. Och det är dessa hundratals grammen i förändring som gör en motiverad.

Jag brukar väga mig ganska ofta, för att lära känna mig själv, och på sista tiden har jag märkt vilken skillnad den där lilla extra matbiten eller en helgs drickande faktiskt gör. Jag har så smått börjat att känna efter och tänka ""Varför ska jag äta/dricka den där?" och "Är jag verkligen hungrig eller är jag bara sugen?"

En sak jag ändrat på sen en tid tillbaka är att jag kan gå och lägga mig hungrig på kvällen. Förut (för kanske 3-4 månader sen) så kunde jag verkligen inte somna om jag inte var mätt. Men jag har motbevisat mig själv... Jag tror att förändringar inte måste vara stora från början, utan att det räcker med små förändringar. Eller åtminstone små förändringar åt gången =) För ändrar man på ALLT på en gång så kommer man att tröttna förr eller senare!

Ett exempel på en stor förändring är ju en gastric bypass. Och har man inte börjat ändra på sig redan innan, och äter små portioner ofta iställer för tvärtom, så har man nog svårare att finna sig i situationen när man väl är där. Man behöver ändra på sig så pass mycket så att när man gör operationen är det ingen jättestor förändring, utan kroppen har vant sig med det.

Jag hör ju hur jag låter, säger emot mig själv lite när jag äter en pizza och sen snackar om att göra förändringar, men man måste få leva lite också! Mat är inte hela världen, det måste man inse. Det finns så mycket mer än bara mat och tankar på mat! Det är det jag insett, och att mat inte betyder allt för mig! Det är också därför jag tror att jag kommer klara mig i framtiden. Det finns annat som är värt "besväret" med en gbp! Alla fördelar som finns är fler än nackdelar för min del.

En människa som aldrig varit kraftigt överviktig vet inte vad jag/vi går igenom varje dag, enbart p.g.a våran kroppshydda! Det är så svårt att förklara det också! Några exempel på saker: Man oroar sig hela tiden för om stolen man ska sitta på håller. Man kan inte göra olika aktiviteter (t.ex gokart, åka karusell, mm) eftersom man faktiskt inte får plats i gokarten eller karusellen. Man vill inte äta ute, eftersom folk stirrar och tänker "ska hon verkligen äta den där". Man vill inte sola och bada, eftersom man skäms för sin kropp och eftersom folk stirrar sig blinda på en. Om man skulle uppehålla sig på ett gym el. liknande så är självförtroendet på botten eftersom alla andra är så vältränade och snygga. Man vill heller inte motionera tillsammans med någon som är mer tränad än en själv, eftersom man flåsar och svettas så mycket. Man har det tungt och svårt på jobbet, eftersom man har så många kilon extra att bära omkring på.

(Finns väldigt många fler exempel!)

Nu blev det en himla massa pladder om allt möjligt, men måste skriva av mig lite tankar och funderingar ;) Hoppas ni fått en klarare bild av många saker!

Nu är det verkligen godnatt, och jag ska sova mina 7-8 timmar. Så runt 10:30 lär jag väl gå upp. Blev väääldigt sent nu... Puss på er!! /Alexandra

Workwork

Dags o dra till jobbet strax! Jobba 12-23. Så detta blir ett kort inlägg!

Har hittills ätit:
Frukost - 1 Naturdiet
Mellis/lunch - 2 riskakor

Sen har jag med mig detta till jobbet:
Mellis - 1 liten drickyoghurt
Middag - Paj med sallad (mest sallad) ;)
Kvällsmål - 1 äpple


Thats it for now! Hörs när jag kommer hem kanske!

Puss på Er!! /Alexandra

Måtten!



Måtten bitches!!
=)



Datum: 23/3-2011


Alexandra Sofia

Längd: 167
Vikt: 140,5 (-0,5 kg sedan förra invägningen, -1,5 kg totalt)
Har vägt som mest: 146
Mått runt midja: 107 (-1 cm. -7 cm sedan start)
Mått runt mage: 128 (-4 cm. -8 cm sedan start)
Mått runt stuss:134 (-1 cm. -4 cm sedan start)
Mått över byst: 118 (-1 cm. -5 cm sedan start)
Mått runt ett lår: 84 (+-0. -2 cm sedan start)
Mått runt överarm: 45 (+-0 cm. -1 cm sedan start)
Målvikt: 70
Kvar till målvikt: 70,5


Johanna Linnea

Längd: 157
Vikt: 101,4 (-3 kg sedan förra invägningen. - 8,6 kg sedan start)
Har vägt som mest: 111
Mått runt midja: 100 (+-0 cm. -5 cm sedan start)
Mått runt mage: 124 (-3 cm. -6 cm sedan start)
Mått runt stuss: 121 (+-0 cm. -7 cm sedan start)
Mått över byst: 112 (+-0 cm. -7 cm sedan start)
Mått runt lår: 73 (-1 cm. +1 cm sedan start)
Mått runt överarm: 38 (-1 cm. - 1 cm sedan start)
Målvikt: 60
Kvar till målvikt: 41,4



Det går framåt, sakta men säkert för Alex och lite snabbare för Johanna! Great! (Att det går åt rätt håll!)
Nästa vägning satsar vi på att spräcka 100kg-gränsen och 140kg-gränsen, eller hur??
Puss på er!

Onsdag.

Goddag på er!

Febern är över, men hostan håller i sig. Jobbigt, men skönt att slippa febern. Hade velat ta en långpromenad, men jag orkar fasen inte!! Imorgon ska jag jobba, då kommer jag röra på mig en del, så jag spar på de krafter jag har nu...

Idag gick jag upp vid 10, och hittils har jag ätit:

Frukost - 2 smörgåsar och kaffe

mellis - lite russin
Lunch - Müsli och 2 äpplen (ingen mjölk)
Mellis - inget


Hoppas ni alla har en bra dag! Tack för alla fina kommentarer som ni skriver, det uppskattar vi =)=)

Puss på er! /Alexandra

Städa.

Update:

Trotsar förkylningen och storstädar här hemma med hjälp av sambon! =) Jobbigt värre, men sååå skönt när det är klart!


Puss på er! /Alexandra

A quitter never wins

Tisdag idag, varmt ute, solen skiner, och min förkylning börjar ge med sig. Så snart den är borta ur min kropp ska jag ut och gå en väääldigt lång promenad. Men som jag skrev igår, det är skitjobbigt just nu att röra på sig minsta lilla. =(

Hittills har dagen bjudit på:

Frukost - inget
mellis - 2 riskakor
Lunch - 1 kopp kaffe + en macka
mellis - 1 naturdiet

Inte mycket, men jag är mätt och inte sugen på någonting just nu känns det som.

Imorgon skulle jag ha jobbat, men vill helst vara feberfri något dygn innan... Och jag har fortfarande feber =( Inte lika mkt som jag haft, men det ligger runt 38. (Normaltemp för mig är runt 36)

Imorgon är det dags för vägning och mätning! Eftersom det blev försenat sist så kör vi nu imorgon istället för i lördags. Har hostat en del och tränat massor med magmuskler den senaste veckan, plus haft feber, vilket BORDE reslutera i lite minus på både vikt och mått. När man får feber så förbränner man mer nämligen...  Jaja det återstår att se imorgon!

En ny header ska upp någon dag också... Så ska väl knåpa ihop nåt fint =) Några förslag?

Puss på er!! /Alexandra

Jättekul att vara sjuk känner jag....

Halloj!

Idag är ingen trevlig dag... Inte igår, lördags eller fredags heller. Har feber och hostar och snorar... Ingen aptit heller, och det känns sådär! Jag vill äta, ofta och lite, men det blir nu  sällan och lite =(

I Lördags var jag med med min sambo och hans kompisar+några till på en bandyturnering som jag, min sambo och hans bästa kompis anordnat. Jag tryckte i mig ipren och halstabletter och nässpray, och var där och dömde matcher och fixade o donade. Det gick bra faktiskt, men lite hostig. Sen när jag gick hem höll jag fan på att DÖ! Kunde knappt andas, fastän jag gick typ 300 meter! Och när jag kom hem så var jag så svettig och febrig så jag bara la mig och däckade på soffan. 38,5 hade jag i feber då... Situationen är väl nästan densamma idag, fast lite mindre hostig. Mera täppt i näsan nu. Fy fan för att vara sjuk!!


Nästa vecka ska jag till kirurgen! (Iaf en glädjande sak...) Det är sista beslutet som tas ang. min operation då. Dem säger oftast ja, eftersom man kommit så långt redan, och blivit godkänd av sin husläkare, och överviktseneheten redan. Men jag känner mig nervös på något vis. Jag vet inte varför! Jag har ingenting att vara nervös för! Jag ska bara prata med dem ju! ;) Men men. Mamma ska med dit, för hon har tid 1,5 timme efter mig på mammografin i Uppsala, så det passasde ju perfekt att samåka! Hon brukar kunna lugna mig lite. (Peppar peppar!)

Nu ska här ätas lite sen lunch. Blir en macka och te bara. Bättre än inget!

Puss på er! /ALEXANDRA

Kyckling/kalkonbörgare! Såå gott, tog mitt...

Kyckling/kalkonbörgare! Såå gott, tog mitt osötade frukostbröd och rostade det, bredde på Philadelphia light och vitlökskrydda samt gurka, tomat och paprika! Så JÄÄVLA gött kan jag meddela :D. Nu är jag sådär lagom mätt och njuter i soffan. PUSS JOHANNA


Hej alla ni fina! Jag kommer på mig själv ...

Hej alla ni fina! Jag kommer på mig själv ibland med dessa negativa tankar, det är svårt att lära en gammal hund sitta! Men det ska gå framåt, det måste det... Nåja! Idag vaknade jag sent, gick en promenad och åt sen frunch: 1 osötad macka med stekt ägg, 1 gul grapefrukt och 1 passionsfrukt ..Mumma! Strax bär det av mot staden, ett gympass skall hinnas med! Puss på er! //Johanna


Vikt och mått?!?

Glöm inte att gå in och kolla på våra bilder och mått/vikttabeller!!
Kategori Vikt och Mått på damerna klickar ni in på, snart kommer vi lägga upp nya med minustecken på ;).
Puss Johanna

Min matkasse!

Jag tänkte berätta hur en normal storhandlings-matkasse kan se ut på ett ungefär...sitter nämligen och planerar måndagens storhandling och varför inte lägga upp den så ni kan se!

-krossade tomater
-torkade linser och bönor
-tonfisk
-morötter och andra rotfrukter
-purjolök
-tomater
-kiwi korg
-passionsfrukt
-frysta grönsaker storpack (broccoli, blomkål, haricoverts etc)
-mini keso
-kesella
-matyoghurt

Så brukar mina matkassar se ut oftast numera, jag ska berätta vad jag brukar göra med varorna när jag tillreder dom!
-Linserna/bönorna köper jag torkade (billigare!), jag blötlägger dom och bruser in i portionsstorlekar.
-De frysta grönsakerna köper jag i storpack och ångkokar i en metall-sil åvanför en större kastrull. (spar pengar och genom ångkokning spar jag på näringsämnena)
-Dom krossade tomaterna gör jag oftast linssoppa på eller något annat om andan faller på. (Billigt, gott!!)
-Kiwin och passionsfrukten är ljuvliga i mina smoothies eller bara som dom är. MUMMA!
-Keson är PERFEKT mellanmål eller till måltider (kycklingfile, grönsaker och lite keso ist för kolhydrater)
-Matyoghurt gör jag smala såser på eller ibland har jag den i grytor ist för cream fresh eller sånt!
-Kesella är för min egen njutning , blandas med frysta hallon och swish så har jag ätit upp de! ;)

Om tre timmar slutar jag jobba, då ska jag ut och njuta av supermånen!! Jag och Diddi kommer köra en härlig kvällspromenix :)
Puss på er från en mkt gladare Johanna

Positivt eller negativt?

"Genom att ständigt reagera/agera på vad du inte vill ha, skapar du väldigt lite utrymme för alla de possitiva saker du vill ha i livet"
 Det där läste jag idag när jag kikade i boken Tjockholms bibeln. Författaren menade i stortsett att dom som valt att reagera och agera på negativ förstärkning är dömda till misslyckande...
Så fruktansvärt sant!
Jag gör ju precis så mot mig själv, jag duger inte som människa om jag inte går ner i vikt, jag är inte värd något om jag är tjock, jag är äcklig om jag äter saker jag inte får...så pratar jag med mig själv hela tiden!
Jag har väl fattat att mitt tänk är fel fel fel, men det tar tid att ändra. Att bli medveten är väl ett stort steg fram iaf? 

Tänkärt....helt klart.

//Johanna 


Mellis: 3 kiwis och 1 passionsfrukt Lunch:...

Mellis: 3 kiwis och 1 passionsfrukt Lunch: pastasallad m kyckling och vinägerdressing Mellis: misosoppa + hårdmacka Middag:??


Till frukost: en dubbelmacka osötad med Ph...

Till frukost: en dubbelmacka osötad med Philadelphiaost light och skinka. Även 2 kiwis.... Idag måste bli en bättre dag, att låta bli att äta läker inte ett krossat hjärta... Puss Johanna


Idag har jag ätit : kl 12.00 2 st naturell...

Idag har jag ätit : kl 12.00 2 st naturella riskakor med Philadelphia ost. Kl 17.00 3 kiwis ...... Får se om det blir någon middag. Puss Johanna


Trött på att hålla skenet uppe, vara tappe...

Trött på att hålla skenet uppe, vara tapper och allt de där.... Jag har legat i sängen i ett dygn och bara gråtit och sovit. Har inte ätit sen i förrgår tror jag, är inte hungrig! Igår fick jag reda på nyheter som jag var övertygad om att jag skulle klara av att höra, men oh så fel jag hade! VARFÖR BLIR DET SÅHÄR? jag trodde jag hade lagat hjärtat bra under sen här tiden, men uppenbarligen hade jag gjort ett slafsigt jobb.... Överlever man sånt här? // Johanna


Halloj

Im back!!! wOHO!

Idag gick jag en promenad med Johanna, ner till stan, men vi gick en ganska lång omväg, så det slutade på ca 4 km. Ska göra lite gympa och situps senare idag också.

Hittills har jag ätit:

Frukost - 2 smörgåsar med ost
mellis -
Lunch - 1 korv med bröd
mellis -
middag -
(blir korvgryta och ris)
kvällsmål - (blir en macka ev. frukt)

Inte mycket ätit idag, men jag är inge sugen på nåt....

Nej hej på er! Lovar att blogga mer nu =)

Puss på er!! /Alexandra

Uuuuuuunderbart väder och jag bara tvättar...

Uuuuuuunderbart väder och jag bara tvättar å städar, sugit värre!! Men är ganska glad över att jag kommit igång, ska bli skönt när det är klart! :) har även kommit igång med motionen, såfort solen tittade fram och våren kom så fick jag fart! Idag ska jag , förutom städa/tvätta halva dagen (!!), även cykla en lååång runda på mellan 0,7-1 mil! De ni ;) Wish me luck! PUSS JOHANNA


Schlagerfeber.....?

Nej kanske inte, men nog måste man kolla på eländet trots att alla bidrag luktar pungsvett?! Idag har jag fått 2g sömn efter nattens jobb, uuhf!! Nu ska jag gå ut med vovven och hem till syster yster och laga middag till mor å far! Frukost: grov frukostbulle med light ost å grönt på den ena och light leverpastej å grönt på den andra.. Lunch: misosoppa och en knäckemacka med skinka på. Mellis: keso med grönsaker och kryddor Middag: ketshap manis kyckling i ugn med sallad och ris Simma lugnt idag och njut av solen!! Puss Johanna

svartsjuka motiverar?

Kan avundsjuka motivera en till positiv förändring? Jag undrar ja...
Senaste tiden som kantats av motgångar har ju som bekant gjort att jag har svårt med motivation och hopplöshetskänslan har tagit över! Men så fick jag se en bild på min syster som verkligen har gjort en viktresa och varit grymt duktig och motiverad , med en karaktär av STÅL!

Och genast kände jag mig stolt och lycklig , men avundsjuk! Helvete, jag vill också!
Och samtisigt kom en krypande tanke: är jag mindre värd nu när hon är så vacker och jag är så ful? Är hon en bättre människa än jag....
Man kanske kan kalla det för "hotivation" istället för motivation?
Min mamma säger alltid att negativt föder negativt, man kan aldrig få något positivt ur något negativt...
Men jag tog en del bättre beslut idag just pga känslan av att "kan hon så kan för fan jag"....
MEN så kommer det en liten ADHD-djävul och viskar " du är värdelös och kan inte uppbringa nog karaktär för du har ADHD".........snacka om pyttipanna i hövvet!

Mja....i natt har jag ju tid att fundera över detta eftersom jag jobbar hela natten.
Men jag lyssanar MER ÄN GÄRNA på era åsikter kära läsare! Så skriv och berätta vad ni tror/tycker! Smöra inte och spara inte på krutet ;)...

Puss på er underbara människor
//Johanna

.....

Forgive me, ty jag har syndat. Sovit länge, ont i ryggen, ätit ett mål mat bara idag, som dessutom var onyttigt. (Läs kebab).

Men på´t igen ba!!

Puss på er!! /Alexandra Sofia

Dagar av motsägelser..

Jaa ni, jag vet inte riktigt vad som gått galet men ingenting går framåt just nu! Fasen, lägenheten ser ut som ett bombnedslag, jag orkar inte träna eller äta....liksom ingen lust till något?
Är så arg på mig själv!! "Ryck upp dig nu för FAN kvinna"...men sånt sätt att tala till sig själv motiverar ju inte direkt.. negativt som föder negativt?

Funderar på vad jag ska göra för att vända det här nu........

//Johanna

Kalla Fakta

Vad har ni att säga om dagens avsnitt av kalla fakta om överviktskirurgi?

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kalla_fakta

Visst, dem visar de dåliga sidorna, men INGEN bra sida av saken... Jag tror att de flesta är nöjda och mår bra efter att ha gjort en såda operation. VAD TROR NI?


Puss på er! /Alexandra Sofia

Thursdagen! =)

Hinner med en kort update innan jag ska jobba =)

Vaknade 9:30 idag, seg som fan, för jag hade svårt at sova inatt. Känner mig inte ett dugg utvilad, och det stör mig väldigt mkt! Jag jobbar ju så långt pass, och vill vara pigg då! =(

Hittills har jag bara ätit en smörgås och druckit ett glas mjölk, och innan jag åker ska jag göra någon lätt lunch. På jobbet sen har jag med mig mellanmål i form av keso med hasselnötter, och matlåda med sallad. Blir bara 4 mål mat idag.

Hoppas ni får en bra dag allihopa! Nu måste jag fixa mig, klä på mig mm. Börjar 12, men ska göra lite ärenden först.

Puss på er! /Alexandra Sofia

dagen

Uppdaterad: Dagens mat =)

Frukost
-
mellanmål - 2 riskakor
Lunch - Müsli och mjölk
Mellanmål -
Middag - chili con carne + en smörgås
Kvällsmellanmål - Fika hos svärmor, 1 bit kladdkaka och kaffe

Puss på er!! /Alexandra Sofia

Måtten!


Datum: 9/3-2011


Alexandra Sofia

Längd: 167
Vikt: 141 (+-0 kg sedan förra invägningen, -1 kg totalt)
Har vägt som mest: 146
Mått runt midja: 107 (-1 cm. -7 cm sedan start)
Mått runt mage: 132 (+-0 cm. -4 cm sedan start)
Mått runt stuss:135 (-1 cm. -3 cm sedan start)
Mått över byst: 119 (-1 cm. -4 cm sedan start)
Mått runt ett lår: 84 (-1. -2 cm sedan start)
Mått runt överarm: 45 (+-0 cm. -1 cm sedan start)
Målvikt: 70
Kvar till målvikt: 71


Johanna Linnea

Längd: 157
Vikt: 104,4 (+1,4 kg sedan förra invägningen. - 5,6 kg sedan start)
Har vägt som mest: 111
Mått runt midja: 100 (-2 cm. -5 cm sedan start)
Mått runt mage: 127 (+-0 cm. -3 cm sedan start)
Mått runt stuss: 121 (-1 cm. -7 cm sedan start)
Mått över byst: 112 (-1 cm. -7 cm sedan start)
Mått runt lår: 74 (+ 1,5 cm. +2 cm sedan start)
Mått runt överarm: 39 (+ 0,5 cm. +- 0 cm sedan start)
Målvikt: 60
Kvar till målvikt: 44,4

Onsdag.

Halloj på er!

Snabb update på dagen hittills:

Frukost -
mellanmål - 2 riskakor
Lunch - Müsli och mjölk
Mellanmål -
Middag -
Kvällsmellanmål -

Inte mycket ätit idag inte. Känner mig inte sugen på nånting alls... Skulle vara tacos möjligen, eller kebabpizza, HAHA! Det kan vi drömma om =) Men allt här hemma är äckligt känns det som :P

Nu ska jag göra situps och lite gympa, ska bli skönt!

Puss på er! /Alexandra Sofia

Tisdag!

Halloj på er!

Idag har jag mätt och vägt mig. Det kommer upp senare när Johanna Linnea meddelat sina resultat också =)

Idag har det blivit dåligt med maten, har ätit 2 smörgåsar med keso bara. Har inte riktigt någon aptit... Ska iväg på middag hos ett par kompisar snart, där bjuds det på thailändsk kycklinggryta, det ska bli himla gott! =)

Har städat här hemma i 2 timmar idag, dammsugit, plockat grejer, tömt alla sopkorgar, skakat mattor, mm. Jobbigt som fan, svetten bara rann! Så det blir min "motion" idag, +promenad ner till stan sen, där våra kompisar bor =)

Puss på er!! /Alexandra Sofia

Dagen som gått...

Dagen har varit bra! Har umgåtts med min mamma och vi har druckit kaffe och snackat lite skit =) Sen var jag och min sambo till västerås för att han skulle köpa innebandygrejer... Skor, shorts och lite annat. Dessutom har vi köpt och hämtat ut biljette till Metallica!! (Big four: Metallica, slayer, megadeth och anthrax.) Är så jäkla glad! Semester, maiden och big four samma helg/vecka i sommar, nere på västkusten! Ska bli sååå himla kul!! Längesedan jag hade semester på sommaren ordentligt. Har jobbat väldigt mycket alla somrar som varit tidigare!

Till middag lagade vi något av det godaste jag vet: LAX! Och jag har mer och mer börjat äta efter LCHF (Low carb, high fat). Då passar lax perfekt. Sen hade vi färsk sparris till, och hollandaisesås. Min sambo åt potatis till, och jag hemmagjord ceasarsallad! =) Mums!


Har även kommit på ett bra mellanmål som man alltid kan ha med sig: Riskakor! Det hade vi med oss till V-ås idag, perfekt när man vill stilla hungern litegrann, om det är ett par timmar kvar till middagen.

Nu är klockan mycket, och jag ska gå o sova. Har helt fastnat framför datorn, med web-tv och big brother ;)
Imorrn blir det en liten promenad också, och jag hoppas VERKLIGEN inte att det är lika halt ute som det var idag. Var nästan omöjligt att proenera! Man får rejält med träningsvärk när man går o spänner sig hela tiden...

Godnatt! Puss på er! /Alexandra

Tankar

Alive and kicking!

Har funderat en del sista tiden om operationen... Är det värt det, och klarar man inte själv att gå ned i vikt?! Ibland funderar man och får second thoughts, och ibland är man helt säker på hur man vill göra. Jag funderar på hur mkt man skulle kunna gå ned på egen hand per vecka, såpass stabilt att man kan hålla den minskningen vecka efter vecka. Det känns som om man borde klara av det om man bara ger sig fan på det, gör upp en plan in i minsta detalj, och framförallt att man kan följa den till punkt och pricka. Planen måste vara realistisk och inte för hård, för då tröttnar man. Jag har tänkt 2kg på 3 veckor. (0,67kg/vecka) Då skulle det ta mig 2 år att gå ned till målvikt.

Vad är ett realistiskt mål?? Vad är realistiskt att gå ned per vecka??

Jag vill inte göra operationen om jag inte är helt hundra. Det krävs nog att jag gör en plus och minus-lista för detta! =) Vägning och mätning skulle vi gjort i Lördags, men det blev inte av, pga olika anledningar. Ska försöka mäta o väga innan ikväll!


Dagen har hittills bjudit på:
Frukost - 2 ryvita med mjukost + 1 glas mjölk
mellis - 5 bitar sushi
lunch - 5 bitar sushi
mellis - kaffe

30 min promenad


Puss på Er!! /Alexandra Sofia


JOHANNA: omelett är fan galet enkelt och g...

JOHANNA: omelett är fan galet enkelt och gott har jag konstaterat! Man kan göra den med alla möjliga ingredienser och fort går det! Idag blev det en med kycklig , tonat, lök, paprika och kryddor :). Resten av dagen ska jag handla mat, städa och gå långpromenad i stormen! Puss!!


hola

Godkväll på er!

Dagen har inte alls varit optimal på något vis. Har ätit 4 mål mat, frukost, lunch, middag och mellis/kvällsmål.

Frukost - 1 naturdiet
Lunch - MiniKeso med russin och frön
Middag - Kycklingburgare med pommes (aj aj!)
Kvällsmål - rester (pasta med sås gjord på bacon, svamp, lök, paprika o creme fraiche)

Alldeles för mkt kalorier, men det blir så ibland.

"Motionen" har bestått av 2 timmars städning, diskning, sortering o vikning av tvätt, dammsugning mm. Alltid något! För svettigt blir det faktiskt. Har så ont i ryggen nu, hade ont innan, men efter igår då jag hjälpte min bror flytta o få i ordning lite så har jag ännu ondare. Ska jobba imorgon som varje torsdag, men har jag så här ont då så ska jag sluta tidigare. Stundtals är jobbet väldigt krävande för min tunga kropp.

Vägde mig idag, och det står bara still på vågen hela tiden. Antagligen sliter jag inte tillräckligt hårt med motion o diet. Finns inget annat svar på det! Man måste inse det, även om det känns tungt. Och tungt är det ofta, då tappar man humöret och motivationen tyvärr =(

Motivation är A och O. Det går inte framåt om man hela tiden drabbas av nedgångar och besvikelser. Tyvärr. Men det är bara att fortsätta försöka hålla humöret uppe!

Kram på Er! /Alexandra Sofia

Johanna: har efter TVÅ veckors sjukdom och...

Johanna: har efter TVÅ veckors sjukdom och ryggproblem blivit nästan frisk nu.. Har inte ens haft energi till det mest banala som städning och promenader! Usch, men efter dagens besök hos min kiropraktor Anders känner jag mig redo!! I morgon blir första gympasset efter uppehållet.. Har antagligen lagt på mig ett par kilon under dom här veckorna men jag har beslutat mig för att INTE väga mig nu utan vänta till en vecka har gått från i morgon. Har inte "råd" att bli nedslagen nu! Förhoppningen är att jag åtminstone blivit av med det jag gått upp tills dess. Med nya tag och vårkänslor så ska vi nog klara av det här också!! :) nu ska jag hem och laga lite sen middag, blir lätt så sent när man j


Mellis med keso

Lite dött här. Motivationen att blogga har inte varit stor. Men nu vill jag tipsa er om nyttigt mellanmå!

Har man inte råd eller om den är slut kan man köpa minikeso, (du behöver 1,5dl till ett mellanmål) ha i russin och lite frön (jag har i pumpafrön och solroskärnor!)

 

MUMS!! (ca 200kcal färdig, och 150kcal hemmagjord)

Hörs senare!

PUSS på er!! /Alexandra Sofia


RSS 2.0